Fotograf: Djurgården Basket

Landslagsstjärna till liganykomlingen

Djurgården Basket ger sig in på allvar i SBL genom att kontraktera landslagsspelaren och nyblivna svenska mästaren Adam Ramstedt.

Adam Ramstedt är med sina 208 centimeter en av SBL:s längsta spelare och stärker Djurgården Basket ytterligare. 23-åringen från Södertälje har en gedigen meritlista och har trots sin unga ålder hunnit med fyra säsonger i SBL, två SM-guld och 15 landskamper med A-landslaget samt spel utomlands i Ungern.
– Jag är entusiastisk över att få bidra till Adams fortsatta utveckling. Han är en av dom största talangerna som jag har varit med om att rekrytera, säger Djurgården tränare Charles Barton Sr.

Johan Cidvall, ordförande i Djurgården:
– Ett fantastiskt bevis på att vi är på rätt spår och att allt hårt slit börjar ge resultat när en landslagsstjärna som Adam Ramstedt väljer coach Barton och Djurgården Basket för sin fortsatta utveckling.

Adam Ramstedt:
– Jag valde att spela för Djurgården kommande säsong för att jag tror att det kommer bli ett bra steg framåt i min utveckling som spelare. Djurgården är en perfekt destination för mig för att här kommer jag ha mer ansvar som ledare och få en bra chans att ta en stor roll i rotationen.

– Förväntningarna är höga på både mig själv och laget. Jag är väldigt exalterad över att komma ut på planen inför Stockholms fans och visa dem vem jag är som basketspelare. Det kommer bli riktigt intressant att följa Djurgårdens lagbygge de kommande månaderna för att se vilka vi blir, men jag har inte kommit hit för att förlora, vilka spelare vi än kommer vara så är förväntningarna stora. Det är otroligt stort att huvudstaden återigen har fått ett basketlag i SBL igen, det är väldigt viktigt för sportens utveckling.

SILLY SEASON 2019/20: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget