Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

Nytt kontrakt med skytteligavinnaren

När grundserien 2018/2019 summerades och allting skulle räknas ihop stod han där som vinnare av SBL:s skytteliga. Sedan dess har Marcus Tyus hunnit bli pappa, vinna SM-silver och skriva på nytt kontrakt med Borås Basket.

Borås Basket har, genom kontraktsskrivning med skytteligavinnaren Marcus Tyus, fått en av de allra viktigaste bitarna i lagpusslet på plats tidigt. Det går inte att ta miste på att Borås Baskets huvudtränare Henrik Svensson är nöjd med starten på ”Silly Season”.
– Marcus Tyus är den första spelaren vi kontrakterar för 2019/2020 och vi ser honom som en strategiskt viktig del i lagbygget. Det betyder massor att få tillbaka den meste poänggöraren från det lag som ordnade föreningens första SM-finalplats, säger Henrik Svensson.

Tyus vann SBL:s poängliga, har ett stort anfallsmässigt ansvar och är tack vare sitt högprocentiga skytte ett konstant hot mot motståndarnas försvar. Dessutom har han en fantastisk personlighet som kännetecknas av positiv energi och en stor vilja att vinna. Något som smittar av sig på resten av laget.
– Beslutet baserades på den gångna säsongen. Laget, coacherna, klubben och stödet från supportrarna är stora anledningar till att jag blir kvar. Borås har känts hemma sedan den första dagen. Jag tycker att det är viktigt att tänka på livet utanför basketplanen och Borås är perfekt för mig och min familj. Vi älskar staden, vi älskar supporten, vi älskar Borås Basket och jag är glad över att vara en del av laget kommande säsong, säger Marcus Tyus.

Under 2018/2019 snittade Marcus Tyus SBL-bästa 19,9 poäng genom bland annat 39-procentigt trepoängsskytte. Vidare snittade han 4,8 returer och 2,7 assist per match. 2019/2020 blir Tyus andra säsong i Borås Basket.

Tidigare har han hunnit med en säsong i Slovakien. Marcus och hans fru Maggie fick den 7 maj 2019 en dotter som heter Malin. Malin föddes på BB i Borås.

SILLY SEASON 2019/20: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget