Fotograf: Daniel Grönbek

Gutenius stannar i Borås

Med sin tuffa och professionella inställning var William Gutenius en stark bidragande orsak till att Borås Basket nådde sin första SM-final. Nu har den 205 centimeter långe forwarden skrivit på en förlängning.

Västgöten (från Lerum) William Gutenius trivs bra i Borås Basket. Hans första säsong i klubben blev en succé både för honom själv och för laget, med ett SM-silver som facit. Nu står det klart att Gutenius blir kvar i minst en säsong till.
– Jag är riktigt exalterad över att stanna ett år till i Borås Basket, det ska verkligen bli roligt och spännande att bygga vidare på det vi åstadkom förra säsongen, säger William Gutenius.

Bland coacher och klubbledning är det också glada och belåtna miner i samband med Gutenius förlängning.
– William Gutenius trepoängsskytte, hans tuffhet under korgen och hans energi var starkt bidragande orsaker till att vi gick så långt som vi gjorde. William har en mycket professionell inställning, vilket både är ett krav för att kunna spela med oss och något vi värdesätter högt. Det är jätteviktigt för vår kontinuitet att han förlänger, säger Borås Baskets tränare Henrik Svensson.

26-årige William Gutenius kommer från Lerum och spelar 2019/2020 sin andra raka säsong för Borås Basket. Han har tidigare representerat Sundsvall och Nässjö i Svenska Basketligan. Dessutom har han erfarenheter från spel i den spanska andradivisionen.

SILLY SEASON 2019/20: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget