Fotograf: Suvad Mrkonjic / Bildbyrån

Ny pointguard klar för Nässjö

Nässjö Basket fortsätter stärka sitt lagbygge inför kommande säsong. Idag presenterade klubben den 27-årige pointguarden Nick Russell.

Russell är en amerikan som spelat ett par år i Europa. Bland annat har han spelat tillsammans med Jonathan Person (i år i Södertälje Kings) i rumänska Pitesti.

I den rumänska ligan säsongen 2017/18 snittade 27-åringen elva poäng och tre assists per match. Har även representerat tyska Walter Tigers och Apollon Patras i Grekland.
– Vi är väldigt glada över att välkomna Nick till Nässjö Basket, Vårt lagbygge får ännu en viktig pusselbit på plats med en guard som har enorm erfarenhet av europeisk toppbasket. Han har spelat i flera olika högsta ligor i Europa, bland annat tyska Bundesliga och grekiska A1. Nick kommer förutom att bidra med mycket rutin också ge oss en dimension defensivt med sin storlek och aggressivitet. Offensivt kommer han vara en viktig beslutsfattare för oss, hans förmåga att dels göra poäng själv men också sätta upp för andra är en av anledningarna till att vi valt att satsa på Nick, säger Nässjös tränare Joakim Källman till klubbens hemsida.

Dela inlägget