Fotograf: Bildbyrån (montage)

Han blir först in i Umeå

Umeå BSKT:s första värvning inför säsongen 2019/20 är brittiske forwarden Callum Lawson, 23.

Callum Lawson är en atletisk spelare med ett bra skott från forwardpositionen. 23-årige Lawson kommer från collegespel med Arizona Christian University där han haft sin bästa säsong 2018/19. Han snittade då 21.6 poäng, 9.2 returer per match, samt var effektiv från trepoängslinjen med ett snitt på 42 procent.

Den 198 centimeter långe forwarden kan spela på både position tre och fyra. Med sin mycket hårt arbetande spelstil kommer han att hjälpa Umeå med både offensiv och defensiv returtagning. Han är även en naturligt skicklig poänggörare och med 82 procent är han dessutom en bra straffkastskytt.
– Det ska bli intressant att jobba med en så pass mångsidig och hårt arbetande spelare. Han påminner mig om en mer atletisk Kai Williams, som är en av de absoluta favoriterna vi haft här i Umeå, säger Umeå-tränaren Jesper Gustavsson.

SILLY SEASON 2019/20: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Fredrik Stolt (Umeå BSKT)

Dela inlägget