Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

Kaptenens tionde säsong

25-årige lagkaptenen, Fredrik ”The Fredder” Andersson, har idag skrivit på ett avtal som gör honom till Borås Basket-spelare för tionde säsongen i rad – en mäktig svit som är på god väg att göra Fredrik till en riktig klubbikon.

– Fredrik Andersson är en ledare och kulturbärare – en väldigt allround och brutalt viktig spelare för vårt lag. Faktum är att Fredrik är en av ligans bästa ”klisterspelare” och lite av en ”Mr. Borås Basket”. Att vi lyckats få hans underskrift för en tionde säsong känns otroligt bra, säger Borås tränare Henrik Svensson.

Det är nästan hissnande att Fredrik ”The Fredder” Andersson i september inleder sin tionde säsong i Borås Basket och SBL. Men själv vill han inte ta ordet klubbikon i sin mun. Inte än åtminstone.
– Jag är inte riktigt där än. Jag tycker definitivt att jag har mer att bevisa innan det snackas om såna saker, säger Fredrik Andersson.

Samtidigt är det aldrig lätt att få Anderssons namnteckning på ett kontrakt. Han vet vad han vill och målsättningen för klubben måste stämma med hans egen.
– Det är viktigt att klubben visar att den på allvar siktar högst upp. Det gör man bland annat genom att uttala att målet är SM-guld, så att hela klubben har detta ”mindset”, menar Andersson.

Truppens utformning är givetvis också viktig för Andersson och med den verkar han belåten så här långt:
– Det är viktiga förlängningar som är klara och de ger oss en bra bas. Det är spelare som är målmedvetna och som tränar extra utöver lagträningarna. Sånt uppskattar jag. Mitt jobb som lagkapten blir mycket enklare när spelarna i laget är engagerade.

Fredrik Andersson, som blir 26 år den 3 juli, är Borås Baskets lagkapten och har spelat för klubben i SBL sedan 2010. Detta betyder att 2019/2020 blir hans tionde säsong i föreningen.

SILLY SEASON 2019/20: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget