Fotograf: Montage

Basketfest startar upp SBL-säsongen

En stor basketfest i Kungl. Tennishallen den 25 september startar upp SBL-säsongen 2019/2020. Arrangerande nykomlingen Djurgården Basket siktar på att fylla den anrika tennishallen när fjolårets semifinalister Jämtland Basket kommer på besök.

Nu är spelprogrammet för kommande säsong i SBL herr här! Boka upp onsdagen 25 september i kalendern. Då är det premiär för hela SBL-säsongen 2019/2020 när Djurgården Basket bjuder in till stor basketfest i Kungl. Tennishallen, Stockholm.
– Vi är ödmjuka inför första säsongen i SBL och med vårt starka varumärke hoppas vi på sikt kunna hjälpa till att lyfta SBL till nya höjder. Vi ser starten i Kungl. Tennishallen som en början på en gemensam resa, säger Djurgårdens ordförande Johan Cidvall.

Charles Barton, tränare i Djurgården Basket:
– Projektet Djurgården Basket är en av dom största som jag har tagit mig an och detta trots att jag har varit i storklubbar som Maccabi Tel Aviv och Aris Thessaloniki. Jag ser med stor glädje fram emot min återkomst till SBL med start i Kungliga tennishallen.

Fredagen 27 september är det sedan dags för ytterligare sex lag att kliva in i handlingen. I Boråshallen tar Borås Basket emot Köping Stars, och i Stadium Arena bjuder Norrköping Dolphins in Umeå BSKT. I Luleå Energi Arena så blir det precis som i fjolårets premiär ett möte mellan BC Luleå-Wetterbygden Stars.

Nässjö Basket startar sin ligasäsong borta mot Jämtland Basket den 28 september.

Så här spelas premiäromgången:
Onsdag 25/9 kl 19.04: Djurgården Basket – Jämtland Basket (Kungl. Tennishallen)
Fredag 27/9 kl 19.04: Borås Basket – Köping Stars (Boråshallen)
Fredag 27/9 kl 19.04: Norrköping Dolphins – Umeå BSKT (Stadium Arena)
Fredag 27/9 kl 19.04: BC Luleå – Wetterbygden Stars (Luleå Energi Arena)
Lördag 28/9 kl 20.04: Jämtland Basket – Nässjö Basket (Östersunds Sporthall)

Här hittar du komplett spelprogram för hela säsongen!

Dela inlägget