Fotograf: Simon Eliasson / Bildbyrån

Chuk lämnar för jobb utomlands

Guldtränaren lämnar Norrköping Dolphins – för den här gången. Adnan Chuk ser nästa steg i karriären utanför Sveriges gränser och har sagt upp sitt kontrakt med Dolphins.

– Jag är enormt tacksam till alla spelare, staben och människor runt laget. Alla som stöttat oss från läktaren, alla i Dolfans… ja, hela Norrköping, säger Adnan Chuk som skrivit kontrakt med schweiziska Lions de Geneve.

Fyra år. Ett SM-guld. Två SM-finaler. Två gånger årets tränare. Assisterande tränare i både det svenska och bosniska landslaget.

Adnan Chuks tid som huvudansvarig i Norrköping Dolphins är imponerande, men har nu nått slutet och ett nytt kapitel i tränarkarriären tar sin början. Men det är förstås inget lätt beslut och inget han tog under en eftermiddag.
– Nu när det väl är taget känns det bra. De stora besluten är jag noggrann i och har tänkt fram och tillbaka många gånger. Det är tre anbud som jag vägt mot varandra under en lång tid och beslutet har grundats på en djup research. Och detta är en bra väg för mig att gå för att ta nästa steg, säger Chuk.

Norrköping Dolphins är och kommer förbli en stor del av Adnans liv. Det är klubben han vuxit upp i, som han älskar och som han i fjol fick lyfta SM-bucklan tillsammans med.
– Jag kommer sakna mycket, framförallt från den dagliga processen. Jag är enormt tacksam till alla spelare, staben och människorna runt laget. Alla som stöttat oss från läktaren, alla i Dolfans… ja, hela Norrköping. Vi har hela tiden fått ett enormt stöd och för det är jag evigt tacksam. Det är den svåraste delen i beslutet, att lämna allt det där. Jag känner mycket med Dolphins, klubben är den del av mig, och det blir att väga hjärta mot hjärna. Men nånstans har erbjudandet blivit bättre och bättre med tiden och för mig och min karriär blir det rätt steg att ta.

Vad tar du med dig från de fyra år som huvudtränare för Dolphins?
– Mycket. Det finns 1000 olika saker jag blivit bättre på. Jag har, som sagt, haft så många bra människor runt mig där de har lärt mig saker och jag har lärt dem. Hela den processen har varit fantastisk, menar Adnan.

Norrköpings ordförande David Bergström vill rikta ett stort tack till Adnan och önska honom lycka till i framtiden.
– Det går ju inte undgå vad han åstadkommit i Dolphins under de här fyra åren – det talar för sig självt. Vi tackar för det Adnan gjort och önskar honom lycka till. Att få coacha utomlands är en fantastisk chans och merit. Det är tufft att få jobb som spelare utanför Sverige och som coach ännu svårare, säger David.

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget