Fotograf: FIBA Europe

Turkiskt motstånd för Borås i Europacupen

Förra veckan lottades 2019/2020 års FIBA Europe Cup i tyska München. Borås Baskets sportchef Jonas Larsson var på plats och kunde glatt meddela att motståndet i kvalomgången blir turkiska Pinar Karsiyaka.

Säsongen 2019/2020 kommer Borås Basket att för fjärde gången vara med i FIBA Europe Cup (tidigare EuroChallenge). Eftersom klubben inte deltog säsongen 2018/2019 så gick man nu in i lottningen som oseedad och med kvalkrav. Nu står det klart att Borås, i kvalomgången (en hemma- och en bortamatch), får möta turkiska Pinar Karsiyaka.
– Pinar Karsiyaka satsar stenhårt och är ett av FIBA Europe Cups bästa lag och därmed favoriter till slutsegern i turneringen. Det blir motiverande och inspirerande att möta ett lag fullt med killar som spelat i NBA och EuroLeague. Såna saker blir något alldeles extra för publiken i Boråshallen att få ta del av, säger Borås tränare Henrik Svensson.

Borås inleder hemma den 1 oktober. Returmötet i Turkiet spelas 9 oktober. Skulle Borås slå ut Karsiyaka är man klara för gruppspelet där Borås i sådana fall kommer ställas mot bland annat två belgiska lag; Spirou Basket och Basic-Fit Brussels.

***
De regerande svenska mästarna Södertälje Kings kommer i sitt kval till Champions League ställas mot bulgariska Balkan Botevgrad. Matcherna spelas 17/9 (i Södertälje) och 20/9. Går Södertälje vidare så ställs man i den andra kvalomgången mot Telenet Giants Antwerp från Belgien. Dessa matcher spelas 26 och 29 september.

Misslyckas Södertälje att gå till gruppspelet i Champions League så kommer man istället spela i FIBA Europe Cup (grupp G).

Dela inlägget