Fotograf:

Lindh vänder hem igen

Norrköpingstalangen Lucas Lindh är tillbaka i Norrköping Dolphins efter en säsong i superettan och Alvik Basket.
– Jag har Norrköpingshjärta och vill hem och spela. Det ska bli svinkul, säger 21-åringen.

Han kommer tillbaka snabbare, spänstigare och generellt som en bättre basketspelare.
– Tanken var att jag skulle spela vidare med Alvik, men min längtan hem till Norrköping och Dolphins blev för stor – så jag kontaktade Dolphins. Jag lärde mig massor under min säsong med Alvik där jag hade Kevin Gaines som coach, och han utvecklade mig mycket, säger Lucas Lindh.

Åter i sin gamla hemmahall ska han nu ta ytterligare ett kliv i karriären – det med moderklubben Norrköping Dolphins.
– Jag har Norrköpingshjärta och vill hem och spela. Det ska bli svinkul.

Norrköpings tränare Mikko Riipinen och Lucas känner varandra väl sedan tidigare.
– Jag har haft Mikko som coach innan och jag gillar honom. Den känns spännande, säger Lucas.

Berätta vilken typ av spelare du är.
– Jag är mest nära korgen och har alltid innan spelat center, men är lite kort där nu och kommer spela en del fyra. Jag är en bra returtagare och var typ andra eller tredje bästa blockare i superettan i fjol – där har jag bra tajming. Jag kan skjuta men ska börja skjuta mer, säger Lucas som aldrig hållit igång kroppen lika mycket som under denna sommar.

Mikko Riipinen är glad att Lucas väljer att vända hem till Norrköping igen:
– Lucas är en spelare jag coachat i många år. En Norrköpingskille som brinner för staden Norrköping och för klubben Dolphins. En spelare alla gillar att vara runt. Lucas säsong i superettan har utvecklat honom massor. Nu behöver han ta nästa steg i sin utveckling och det är att klara av att spela i ligan (SBL herr). Vi måste ha tålamod med att det tar en stund att anpassa sig till nivån, men jag tycker definitivt att Lucas hör hemma i SBL.

SILLY SEASON 2019/20: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget