Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Jämtlands trupp behåller stabilitet och får kontinuitet

Under tisdagen presenterade Jämtland Basket ytterligare två spelare som ingår i truppen till kommande säsong.

Som vi nämnt tidigare är det aldrig okomplicerat när man får en stor om sättning på spelare från ett år till nästa. Men som vi också sagt tidigare är det inte ovanligt att det sker för lag som presterar lika bra eller bättre än förväntat. Spelare får anbud, möjligheter och val som de mer eller mindre inte kan tacka nej till. Just därför känns det väldigt roligt, spännande och tryggt att vi får inte en, utan två spelare tillbaka ifrån förra säsongens trupp. Alexander Yemane och John Pålsson väljer både att förlänga med Jämtland och det är vi väldigt glada för.

Alexander Yemane kom till Jämtland inför förra säsongen i hans första SBL säsong efter tre år på RIG i Luleå. Han och spelade även för oss i Basketettan för att får mer speltid och var förstås den kanske viktigaste spelaren i det laget med hans storlek och effektivitet i sitt spel. I SBL spelade Yemane 27 matcher med cirka åtta minuters speltid och i år både ser, hoppas och tror vi att han är redo för mer.

John Pålsson gjorde sin andra säsong med SBL-laget förra året. På grund av en skada kunde John dock inte vara med i SBL den utsträckningen både han och vi helst hade velat. Men efter en höst, vinter och vår med egen PT, samt rehabilitering har John skulpterat om sin kropp, känner sig frisk och ser bättre ut än någonsin. Han är snabbare, starkare och ser ut att vara fysiskt redo att ta nästa steg.

Båda kommer att göra Jämtland minde ”instabila” i början eftersom det är två spelare vi vet vad de gör, vet vad vi vill göra och har koll på vad det innebär att spela i klubben.
– Både Yemane och John var två extremt viktiga och ledande spelare för oss i Basketettan förra året. Även om de inte spelade stora minuter i SBL så var deras närvaro och inställning till träning ett enormt tillskott och ovärderlig komponent för oss, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke.

John Pålsson om valet att fortsätta i Jämtland:
– Jag ser fram emot ännu en säsong med Jämtland och känner att det är rätt ställe för mig att fortsätta utvecklas på.

Alexander Yemane om valet att spela ett år till i Jämtland:
– Det känns väldigt bra att komma tillbaka till Jämtland för min andra säsong 19/20 i SBL och ser verkligen framemot att få utvecklas ytterligare som spelare och person. Känner även att det kommer bli riktigt kul att spela inför den härliga publiken i Östersund igen.

SILLY SEASON 2019/20: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Jämtland Basket

Dela inlägget