Fotograf:

Köping har gjort klart med sin tredje amerikan

Jeremy Combs heter Köping Stars nye jätte under korgarna. Jeremy kan spela både forward och center och har en väldigt imponerande säsong bakom sig på NCAA skolan Texas Southern.

Jeremy Combs (född 1995 i Dallas, Texas, 201 centimeter) spelade senaste säsongen för NCAA Division 1 skolan Texas Southern University i SWAC Conference. Combs har en utmärkt 2018/19 säsong bakom sig, där hans skola kom tvåa i sin conference och förlorade finalen i sin conference tournament. Han snittade imponerande 17,6 poäng, 9,3 returer, 62,2 2p% och 1,6 steals per match.

Jeremy har också belönats med ett flertal utmärkelser för sin fina säsong: Conference Player of the Year, 1st Team All Conference, Newcomer of the year i sin conference och framför allt ”AP All American Honorable Mention”. Han ledde även NCAA Divison 1 i antal straffkast under säsongen 2018/19 (305 st), och även i antal offensiva returer (142 st).
– Jeremy är lite undersized som stor spelare men det kompenserar han med ett stort hjärta och hög energi. Han är både snabb, atletisk och lite avig men kan skapa sitt eget skott på flera sätt. Det ska bli spännande att se honom i SBL, säger Köpings sportchef Christer Sjögren.

Köpings tränare Panagiotis ”Giotti” Nikolaidis:
– Jeremy kommer passa bra in med sin snabbhet, tuffhet och förmåga att läsa spelet bra. Han är väldigt allround och är en fighter som vet var korgen sitter.

Text: Köping Stars

Dela inlägget