Fotograf: Montage

Talangen förlänger med Djurgården

Den 192 centimeter långa komboguarden Kalle Helenius spelade ifjol i Djurgårdens U19 och division 2-lag där han var en framträdande spelare. Under fjolåret tränade 19-åringen även med herrlaget och hade några inhopp i Superettan.

Nu är det klart att Kalle Helenius kommer ingå i SBL-truppen säsongen 2019/2020.
– Kalle är en ung spelare som varit i vårt program förra året. Det ska bli spännande att följa hans utveckling under år två, säger Djurgårdens tränare Charles Barton.

Helenius:
– Det ska bli otroligt kul att fortsätta min basketresa inom Djurgården Basket. Jag är mer än glad att få vara med att träna och spela på SBL-nivå. Jag ser väldigt mycket fram emot kommande säsong. Det är en dröm att ha coacher som Charles Barton och David Leman som jobbar aktivt med en. Det är en stor möjlighet för mig att fortsätta utvecklas i en fantastisk miljö. Jag är mycket stolt över att tillhöra Djurgårdsfamiljen och skriva baskethistoria.

SILLY SEASON 2019/20: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Djurgården Basket

Dela inlägget