Fotograf: Norrköping Dolphins

Lillebror Zekovic klar för Norrköping

En Zekovic blev två när Anes lillebror Alan kritade på för Norrköping Dolphins.
– En bra miljö för mig att utvecklas, det känns bra, säger talangen.

Med ett färskt collegeår i i ryggsäcken ska nu Alan Zekovic fortsätta karriären i Stadium Arena.
– Det känns bra och jag kommer in mer och mer i laget. Jag har lärt känna alla och kommit igång med träningen – jag är taggad, säger Alan.

Året på Salt Lake Community College gjorde mycket för Uppsalakillen, som mäter 198 centimeter och väger 92 kilo.
– Ett bra år, absolut. Lärorikt. Det var ett helt nytt sätt att spela för mig och jag hade riktigt roligt.

Nu sammanstrålar han alltså med storebror Anes Zekovic, som gör sin andra säsong i Norrköping Dolphins.
– Det är alltid speciellt och ska bli kul att vara och spela tillsammans. Att tävla ihop, det är alltid speciellt. Vi lär oss mycket av varandra så det känns jättebra. Dolphins är en framgångsrik klubb historiskt och det är en bra miljö för mig att utvecklas i, det känns bra, säger Alan som även spelat med brorsan i Uppsala.

SILLY SEASON 2019/20: Så är läget i ditt lag – just nu!

Med merit från samtliga ungdomslandslag (U15-U20) är det, blott sina 20 år, en meriterad spelare Norrköpings tränare Mikko Riipinen kontrakterat.
– Alan är en väldigt intressant spelare. Han kan skjuta bollen bra utifrån och är en lirare när han har bollen. Han har som sin bror, en väldigt bra storlek för att spela på vingen, säger Mikko som främst ser Anes spela på position två och tre.

Mikko Riipinen menar också att Alan är bra skolad och att Dolphins är ett bra steg för honom att ta nästa kliv i karriären.
– Han behöver klara av att använda sin teknik i högre fart, och ta beslut snabbare. Han behöver erfarenheten av att dagligen träna mot seniorspelare som pressar honom. Alan är en smart spelare som kommer tillföra mycket till vår träningsmiljö. Självklart ska vi ha tålamod men jag hoppas också att vi kan börja ställa krav på honom.

Fram till den 1 september kan Alan bryta kontraktet ifall rätt erbjudande från college dyker upp och han väljer att tacka ja till det.

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget