Fotograf:

Köping värvar engelsman

Köping Stars och brittiske EU-spelaren Shane Walker, 32, har kommit överens om ett kontrakt för kommande säsong 2019/20. Shane är en rutinerad, rörlig och atletisk forward på 208 centimeter som både kan skjuta och attackera från distans och även spela med ryggen mot korgen.

Shane Walker (född 1987 i Northampton, England) har en lång spelarkarriär bakom sig och ett fint CV, med bland annat spel på NCAA Div 1-skolan Loyola, Maryland, i tre år. Han har även hunnit med spel i grekiska högsta ligan, Cypern och Holland innan han hittade ”hem” till England igen där han under fyra år i brittiska BBL hade en viktig roll och vann två mästerskap 2017 och 2018 med Leicester Riders, tillsammans med bland annat svenske Pierre Hampton.

Sista året i Leicester 2017/18, snittade Shane drygt åtta poäng och nästan sex returer per match. Shane Walker spelade även för England i Commonwealth Games 2018. Närmast kommer 32-åringen från en sejour i Italien där han spelade för serie C-laget Cestistica Ostuni och snittade tolv poäng.
– Shane är en atletisk och rörlig spelare som vi kan använda på flera positioner och på olika sätt. Vi hoppas också att han kan bidra med rutin, ledarskap och professionalism till vårt unga lag och dela med sig av sina erfarenheter och framför allt förmedla vad som krävs för att kunna tävla om mästerskap, säger Köpings tränare Panagiotis Nikolaidis.

Köpings sportchef Christer Sjögren:
– Vi har fått bra vitsord om Shane från flera håll och vi tror att han kommer att ge oss både längd, atletism, rörlighet, rutin och framför allt ledarskap. Man kan aldrig ha för mycket storlek.

SILLY SEASON 2019/20: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget