Fotograf: Josefin Tolleman / Djurgården Basket

Djurgårdens öppning avgjorde – Norrköping föll i Stockholm

De första träningsmatcherna för Norrköping Dolphins spelades i helgen i Fryshuset. Först ut för Norrköping var nykomlingen i SBL, Djurgården Basket.

Det var en intressant uppgift som Norrköping Dolphins ställdes inför mot ett, på papperet, starkt hemmalag. Vikten var lagd på prestation och väldigt lite fokus på resultat.

Djurgårdens första anfall blockades elegant av Lukas Lindh, men hemmalaget kunde ändå skaffa sig en stor ledning på 14-0 efter starkt skytte, medan Norrköping hade det tufft med sitt skytte. Nye tränaren Mikko Riipinen tog timeout för att få till en förändring, men det kom att ta sju minuter innan gästerna kunde sätta sin första poäng från linjen. Perioden vinns av ett aggressivt spelande Djurgården med hela 26-9 efter att Norrköping spelat upp sig under de sista minuterna.

Andra perioden inleds med en alley-oop-delikatess av LaDarien Griffin. Norrköping kör fast i Djurgårdens tajta försvarsspel och blir straffade direkt. Intensiteten i gästernas spel är betydligt bättre nu, även om Djurgården kan behålla sitt poängöverläge. Det blir en jämn period som Norrköping vinner med 23-20 men Djurgården har 14 upp, 46-32, i halvtid.

Inledningen av tredje perioden blir helt jämn och Norrköping spelar med mer självförtroende och man börjar hitta varandra samtidigt som man pillar i lite poäng. Så börjar Djurgården att sänka öppna treor och man kan utöka sin ledning lite grann och man vinner perioden med 24-19 som ger 19 upp, 70-51, inför sista tio.

Lagen följs åt under större delen av fjärde perioden men Norrköping har sina ljusglimtar med effektiva avslut och man vinner perioden med 22-15 men Djurgården vinner matchen med 85-73. Trots tunga kroppar gör Norrköping Dolphins, efter den tröga matchöppningen, en helt okej första match för säsongen.
– Jag är glad att vi vann returtagningen trots att vi är mycket kortare och med tanke på hur dåligt vi skjuter är jag glad att vi är med i matchen, säger Norrköping-tränaren Mikko Riipinen.

***
I helgens andra match blev det dock storseger för Norrköping mot Alvik Basket, 103-71 efter att sex spelare noterats för tio poäng eller fler. Främst i Norrköping var nyförvärvet Tyre Gathright med 17.

Fotnot: Djurgården skulle under söndagen ha mot Södertälje Kings med den matchen ställdes in.

LÄS MER: Här kan du följa hela försäsongen fram till ligastarten!

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget