Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Umeå BSKT-Köping Stars

I kväll är det premiär för ett nytt koncept – ”Måndagsmatchen”. Först ut är Umeå BSKT som tar emot Köping Stars. Matchen ser du direkt på SBL Play – uppkast klockan 19.04!

🔥 Umeå BSKT – Köping Stars 🔥
📺 SBL Play
🇸🇪 SBL (H), Omgång 2
📆 Måndag 7 oktober, kl 19.04
🌍 Umeå Energi Arena, Umeå
💻 Livestatistik

Köping Stars har fått en drömöppning i Svenska Basketligan och vill gärna förlänga segersviten i måndagskvällens match i Umeå Energi Arena. Tränaren ”Jotti” Nikolaidis förväntar sig dock en tuff uppgift mot ett Umeå som visserligen föll i SBL-premiären borta mot Norrköping borta (92-68) men som nu i lugn och ro fått ladda i åtta dagar på hemmapremiären.
– De har byggt sitt lag ganska sent under försäsongen, men blir givetvis bättre ju mer tid de får på sig. Umeå är ett lag som gått till slutspel flera år i rad, så de blir farliga, säger ”Jotti”.

Å andra sidan reser ett fulltaligt Köping Stars upp till Umeå med ett gott självförtroende efter mirakelvändningen för seger mot Borås och den följande, övertygande segern i hemmapremiären i fredags mot Djurgården.

Centern Mikael Axelsson Kaltak är också tillfreds med klubbens öppning i SBL:
– Det känns som om klubben träffat rätt i värvningarna av såväl importspelarna som våra svenska nyförvärv. Även vi andra har växt till oss.

Mikael upplever att alla bidrar i sina roller och att det märkts särskilt i matcherna under de senaste veckorna.

Köping har genomfört flera träningspass i helgen efter fredagssuccén mot Djurgården Basket. Och det är en laddad trupp som tar flyget upp till Umeå. Inte minst Mikael Axelsson Kaltak som vill sätta stopp för en irriterande förlustsvit.
– Jag har mött Umeå i deras hemmaarena i sex matcher. Fyra under min tid i Örebro och så de två matcherna med Köping Stars förra säsongen. Aldrig vunnit där uppe.

Sjunde gången gillt?

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

***
Så här säger Umeås tränare Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg inför kvällens hemmapremiär:
– Vi har haft en mycket bra träningsvecka med tid att få in nye Rodney Williams i laget och in i spelet.
– Köping tog in laget tidigt och har hunnit spela flertalet träningsmatcher med fullt lag, de är inne i ett bra flow och deras importtrio samt Niklas Larsson har gått på moln senaste tiden.

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå har frågetecken för Nathan Dawit som även missade premiären mot Norrköping. Dessutom spelar troligen inte Egal Saleman.

Köping kan ställa upp med bästa möjliga lag.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget