Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Djurgården Basket-BC Luleå

I SBL duggar matcherna tätt och det är återigen dags för Djurgården Basket att bjuda in till match. BC Luleå, en av dynastierna i SBL gästar huvudstaden. Matchen sänds på SBL Play – uppkast klockan 19.04!

🔥 Djurgården Basket – BC Luleå 🔥
📺 SBL Play
🇸🇪 Svenska Basketligan, SBL
📆 Tisdag 8 oktober, kl 19.04
🌍 Brännkyrkahallen, Stockholm
💻 Livestatistik

Luleå har 3-0 och har fått en smakstart i årets SBL och senast vann man en jämn match på bortaplan i Jämtland med 98-94.

Gästerna leds av amerikaner Brandon Rozzell som är en väldigt duktigt poänggörare och ledde laget till SM guld 2017 tillsammans med Quinton Upshur som är vid hans sida nu igen. Även forwarden Yannick Anzuluni var med då men han hittar vi numera i Djurgården Basket. Axel Nordström har flyttat upp till Luleå från Uppsala och har hittat sin roll i Luleålaget. BC Luleå är känt för att spela snabbt och ha all-around spelare och landslagsforwarden Denzel Andersson är ett tydligt exempel på Luleås spelare.

Djurgården Basket har 1-1 efter förlust mot Köping i bortamatchen i fredags. Laget har laddat om, analyserat detaljer och gjort sig redo för Luleålaget. I hemmalaget är Adam Ramstedt tillbaka och redo för spel. I kväll gäller det att returtagningen fungerar bättre än i fredags och det är viktigt att inte låta BC Luleå få massa andrachanser. Djurgården Basket leds av amerikanska guarden Derrick Wilson som snittar 27,5 poäng och visat att han är en äkta ledare för Stockholms Stolthet.

Det är även första matchen i anrika Brännkyrkahallen för säsongen i SBL efter den mäktiga premiären i Kungl. Tennishallen. BC Luleå eller som de förut hette, Plannja Basket, har alltid varit bra på att locka mycket fans som flyttat söderut, speciellt när man spelar i Stockholm. Det kan med andra ord bli en härlig stämning i arenan och på läktaren.

Text: Djurgården Basket

Charles Barton, Yannick Anzuluni, Ville Larsson och Brandon Barton. Alla fyra har spelat eller coachat i BC Luleå genom åren. Och alla fyra tillhör nu nykomlingen Djurgården Basket. Under tisdagen ställs BC Luleå mot Djurgården Basket för första gången den här säsongen.
– Det blir en bra utmaning för oss. Djurgården är ett bra lag men jag tycker att vi är redo. Det är kul att få komma ut och spela en till match, säger Luleå-stjärnan Quinton Upshur.

Vad vet ni om Djurgården?
– Vi vet en del även om det är första gången vi möter dem. Vi har sett dem på video och känner till några av deras spelare som varit i ligan förut. Yannick (Anzuluni) som har spelat med oss tidigare. Men det är ett nytt lag i ligan och en ny utmaning så vi får se vad som händer.

För BC Luleå blir det här lagets tredje raka match på bortaplan. I tisdags besegrade man Nässjö Basket och i fredags lyckades BC Luleå vinna över Jämtland Basket.
– Det är tufft men det är bara så spelschemat ser ut. Sen får vi spela tre hemmamatcher i rad istället. Det finns ingenting vi kan göra åt det förutom att gå ut och spela, säger Upshur.

Quinton Upshur snittar, efter tre matcher den här säsongen, 16 poäng, 7 returer och 2 assist. Men själv tycker han att det finns mer att hämta.
– Det har varit upp och ned för mig precis som för laget. Jag har haft några bra insatser och några sämre. Förhoppningsvis kan jag städa upp det framöver och i morgon (tisdag) är en ny chans att göra det.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

LÄGET I LAGEN:❓
Djurgården får tillbaka Adam Ramstedt som missade senaste matchen mot Köping.

Luleå ser ut att komma till spel utan Brice Massamba (skadad) och Anton Kobylak-Berglund (sjuk).

LÄS MER: 📒
Djurgårdens hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget