Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: BC Luleå-Borås Basket

En härlig toppmatch väntar i SBL under lördagseftermiddagen när BC Luleå tar emot fjolårsfinalisten Borås Basket. Matchen sänds på SBL Play – uppkast klockan 17.04!

🔥 BC Luleå – Borås Basket 🔥
📺 SBL Play
🇸🇪 Svenska Basketligan, SBL
📆 Lördag 12 oktober, kl 17.04
🌍 Luleå Energi Arena, Luleå
💻 Livestatistik

BC Luleå har spelat fyra matcher den här säsongen. Samtliga har slutat med segrar – men BK Höken-fostrade forwarden Anton Kobylak-Berglund har missat hälften av dem på grund av sjukdom. Men till lördagseftermiddagens hemmamatch mot Borås Basket är Kobylak-Berglund tillbaka.
– Det finns inte så mycket att säga om det. Jag har varit lite dålig men nu är jag tillbaka och redo att köra, säger Anton Kobylak-Berglund.

För BC Luleå väntar den kanske hittills svåraste nöten att knäcka under säsongen. Borås Basket nådde SM-final i våras och är topptippat även 2019/2020.
– Det blir nog vår kanske svåraste uppgift hittills under säsongen. Det kommer att bli tufft, riktigt tufft. Men vi ser fram emot utmaningen och det ska bli roligt att spela här hemma igen efter några bortamatcher, säger Kobylak-Berglund.

Vad tycker du om Borås lagbygge?
– De har kvar sin svenska stomme med Gunnarsson (Simon) och Andersson (Fredrik) som alltid är stabila. Marcus Tyus från förra året och de ser även ut att ha vassa amerikaner. Det kommer att bli svårt.

Vad måste vi göra bra mot just Borås?
– Det tråkiga svaret är att vi måste göra allt bra. Särskilt få stopp på dem i försvar. Det tror jag kommer att bli nyckeln.

Anton Kobylak-Berglund ser fram emot att få spela inför hemmapubliken i Luleå Energi Arena. Även Brice Massamba, som dragits med skadeproblem, ser ut att kunna göra sin första match för 2019/2020.
– Det är alltid lite pirrigt att komma ut och spela inför vår fantastiska publik. Jag är laddad. Nu kör vi!

Text: Max Wiik (BC Luleå)

***
Här kan du se säsongens första avsnitt av Borås Baskets Webb TV-program ”The Fredder Show”.

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå får tillbaka både Anton Kobylak-Berglund och Brice Massamba från sjukdom respektive skada.

Borås saknar skadade Max Lundström och Gustav Claesson. I övrigt är alla redo.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget