Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2019/20: Vecka 42

Succén är äntligen tillbaka! Varje måndag hela säsongen kommer vi utse veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer ”Veckans lag”.

G: Georgio Milligan, Umeå BSKT (1)
Det blev visserligen dubbla förluster för Umeå i veckan som gick, men Milligans insatser går inte av för hackor. 29-åringen sköt först i, bland annat, 27 poäng mot Köping innan han i matchen mot Södertälje i fredags satte 18 poäng.

 
G: Derrick Wilson, Djurgården Basket (2)
Nykomlingen Djurgårdens stora stjärna stod för en ganska ovanlig sak i fredagens match mot Luleå – en så kallad ”trippel dubbel”. 27-åringen sköt inte bara i 18 poäng utan bokfördes dessutom för tio returer och tio assists.

 
F: Rashard Odomes, Umeå BSKT (1)
22-årige Odomes lär bli en ännu större tillgång för sitt Umeå när han blir mer varm i kläderna. Stod för en mycket fin insats i den knappa förlusten mot Södertälje med bland annat 26 poäng och sex returer i protokollet.

 
F: Calvin Hermanson, Wetterbygden Stars (1)
Låg bakom det mesta när Wetterbygden ”skrällde” mot Södertälje och vann knappt i tisdags. Hermanson var iskall i slutskedet när han sköt hem segern tack vare tre straffkast. Totalt blev det bland annat 22 poäng för den 25-årige amerikanen.

 
F/C: Jeremy Combs, Köping Stars (2)
Kvar sedan förra veckan. Ännu en riktigt bra match av 23-årige Combs när Köping tog tredje raka segern mot Umeå. Combs satte inte bara 24 poäng utan slet även ner nio returer .

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget