Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins-BC Luleå

Genom åren har dusterna mellan Norrköping Dolphins och BC Luleå bjudit på stor underhållning. Under tisdagskvällen är det dags för säsongens första drabbning. Matchen kan ses gratis på SVT Play – uppkast 19.04!

🔥 Norrköping Dolphins – BC Luleå 🔥
📺 SVT Play
🇸🇪 Svenska Basketligan, SBL
📆 Tisdag 15 oktober, kl 19.04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

Tisdagens bortamatch mot Norrköping Dolphins sänds på SVT Play. Då vill BC Luleå-forwarden Denzel Andersson se mer tuffhet från sitt lag.
– De är ett helt annat lag i jämförelse med tidigare, säger han.

I lördags föll BC Luleå tungt på hemmaplan mot Borås Basket. Efter fyra raka segrar blev det säsongens första förlust. Och redan under tisdagen får Luleålaget chans att studsa tillbaka.
– Det blir en tuff bortamatch. Vi förlorade nu senast hemma så vi vill ha lite revansch och komma igång på vinnarspåret igen, säger Denzel Andersson.

Denzel Andersson vill framför allt se att hans lag spelar tuffare än i förlustmatchen senast. Det i kombination med ett högt bolltempo och fart på snabba uppspel.
– Jag vet inte vad man ska säga. Vi måste fokusera på vårt eget spel och spela tuffare. Flytta bollen och spela vårt snabba spel, säger Andersson.

Vad vet du om Norrköping som lag?
– De är ett helt annat lag i jämförelse med tidigare. De har inte längre Joakim Kjellbom i mitten och Mikael Lindquist som skjuter treor. Det är ett helt nytt lag så vi får scouta dem och hålla koll på deras nya spelare, säger han.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

HÄR KAN DU SE MATCHEN DIREKT PÅ SVT PLAY!

Norrköping Dolphins kommer från en förlust mot Jämtland i fredags och möter i kväll tisdag ett BC Luleå som fick sig en snyting hemma mot Borås Basket i lördags.

Norrköping hade god kontroll på matchen mot Jämtland långt in i tredje perioden, men kunde inte hålla spelet uppe hela vägen ut. Tränare Peter Öqvists stjärnspäckade BC Luleå hade kanske tankar på en vinst men Borås Basket ville annorlunda. Norrköping har hunnit med några bra träningar sedan i fredags och kommer väl förberedda till kvällens match.

Var matchen mot Jämtland ett olycksfall i arbetet?
– Nej det skulle jag inte säga. Vi som ny grupp kan inte räkna med att bara åka till Östersund och inkassera en vinst. Däremot så spelar vi stundtals, helt klart, på den nivå som gör att vi kan vinna den matchen. Jag är lite irriterad över att vi tappade just koncentrationen i andra halvlek när det var den vi pratade om i halvtid. Vi har analyserat den matchen och lagt den bakom oss, säger Norrköpings tränare Mikko Riipinen.

Hur ska ni göra för att vinna över ett lätt stukat BC Luleå?
– Jag gissar att Luleå kommer ut extremt hungriga. Jag tror inte dom känner sig stukade. Vi behöver däremot klara av att spela bra försvar på deras spetsspelare samtidigt som vi själva måste spela ett aggressivt anfallsspel där vi sätter press på deras försvar.

Vad betyder trygga Stadium Arena i en sådan här match?
– Vi trivs verkligen med att både träna och spela match i Stadium Arena. Det är ett stort plus för oss. Förhoppningsvis får vi hit en stor publik som är med oss i ryggen hela matchen. Vi ska göra allt vi kan för att försvara Stadium Arena.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

HÄR KAN DU SE MATCHEN DIREKT PÅ SVT PLAY!

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping har samtliga spelare tillgängliga.

Brice Massamba gjorde säsongsdebut för Luleå i lördags mot Borås. Dessutom var Anton Kobylak-Berglund tillbaka. Luleå saknar amerikanen LaRon Smith som är skadad. Han bör dock vara tillbaka inom kort.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget