Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Jämtland Basket-Södertälje Kings

En härlig match återstår i SBL den här veckan. Under lördagskvällen gästas Jämtland Basket av de regerande mästarna Södertälje Kings. Matchen sänds på SBLPlay.se och startar kl 20.04!

🔥 Jämtland Basket – Södertälje Kings 🔥
📺 SBL Play
🇸🇪 Svenska Basketligan, SBL
📆 Lördag 19 oktober, kl 20.04
🌍 Östersunds Sporthall, Östersund
💻 Livestatistik

Även om Södertälje Kings har två segrar på tre matcher har de ändå haft en lite knackigare inledning än vad folk i allmänhet tror jag förväntat sig.

Södertälje är ett lag de flesta räknar med kommer ligga i den absoluta toppen av SBL och att då vinna med minsta möjliga marginal mot Umeå (en poäng) och förlora med minsta möjliga marginal mot Wetterbygden (en poäng) var den nog få som trodde. Jämtland är det inte många som trott på vad det gäller att komma topp 4, medan vi själva är övertygade om att vid har den kapaciteten oavsett turbulensen vi gått igenom. Vi fick en ordentlig käftsmäll i inledningen av säsongen som redan ältats tusen gånger så vi tar inte upp den igen, men vi vet vad vi kan och ämnar förstås bevisa det på sikt.

>>> HÄR KAN DU SE OCH KÖPA MATCHEN PÅ SBLPLAY.SE! <<<

Södertälje har haft lite samma situation som Jämtland i att de tappat en viktigt pusselbit till skada (Jeremiah Ingram) som man valt att avbryta kontraktet med och samtidigt tagit in Jonathan Person för resten av säsongen. Det blir alltid en skillnad i sättet att spela då en ny spelare kommer in, även om Jonathan är milsvid skillnad ifrån vad det betytt för Jämtland att ta in Toomas Raadik, då Jonathan spelade med Södertälje hela förra året. Södertälje Kings har en del spelare åter (Jonathan Person, Martin Pahlmblad och Erik Adams), men de flesta är nya ansikten och så har man höga förväntningar på sig dessutom.

Med tre landslagsspelare, två skickliga amerikanska importer och en EU-spelare som är vår egen Andrew Smith skall Södertälje förstås ha pressen på sig. De kommer till Jämtland med favorittrycket. Vi å andra sidan är i behov av att lyfta vår prestation och har en intern press/vilja att komma upp i nivå till det vi själva förväntar oss av oss själva.

Jag kommer inte gå in på varför jag tror det kommer bli helt annan insats än de sista fyra matcherna, men jag är så säker jag kan vara i att det kommer bli en väsentlig skillnad i hur Jämtland ser ut i kväll vis-á-vis hur det har sett ut. Precis som under försäsongen har laget äntligen tagit eget ansvar, vaknat upp och jag ser fram emot kvällens drabbning på ett helt annat sätt än det varit de sista veckorna.

>>> HÄR KAN DU SE OCH KÖPA MATCHEN PÅ SBLPLAY.SE! <<<

Text: Torbjörn Gehrke (tränare Jämtland Basket)

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland hoppas kunna mönstra full trupp, vilket betyder att Max Tandberg och Nils Axelsson bör vara spelklara efter att ha missat den senaste hemmamatchen mot Norrköping.

Södertälje väntas kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget