Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: BC Luleå-Södertälje Kings

BC Luleå leder serien i SBL – men vill ha ännu mer. I kvällens möte med regerande mästaren Södertälje Kings ska Luleålaget framför allt vinna ”fighten” på planen. Här är senaste nytt!

🔥 BC Luleå – Södertälje Kings 🔥
📺 SBL Play
🇸🇪 Svenska Basketligan, SBL
📆 Fredag 25 oktober, kl 19.04
🌍 Luleå Energi Arena, Luleå
💻 Livestatistik

Fem segrar – och en förlust. Det är BC Luleås facit efter sex spelade omgångar i SBL herr vilket placerar laget högst upp i tabellen.

Men Luleålaget har fortfarande en dålig smak i munnen efter hemmatorsken mot Borås Basket för några veckor sedan.
– Jag tror att jag och hela laget känner att vi behöver revansch på hemmaplan. Det var en tuff match förra gången här hemma mot Borås. Vi får ta igen det den här gången, säger Luleås Pelle Larsson.

Under fredagen kommer den regerande mästaren Södertälje Kings på besök. En högst kompetent motståndare bestående av landslagsspelare, rutinerade pjäser och lovande talanger.

Och Pelle Larsson säger att BC Luleå framför allt siktar på att vinna kampen mot Södertälje.
– Vi vill se energi. Framför allt så är det ’fighten’ vi ska vinna. Och att vi gör vårt jobb i försvar – då ska det nog bli vinst, säger Larsson.

Är det något annat vi måste göra bra mot Södertälje?
– Vi måste stänga ned deras anfall, göra våra grejer och sen bara ’executa’ vårt anfall, säger Larsson.

Det har gått tio dagar sedan BC Luleås senast spelade match i SBL. Under dessa dagar har fokus framför allt legat på att lära känna varandra bättre på planen.
– Vi har försökt spela ihop oss så mycket som möjligt. Det är fortfarande tidigt på säsongen och vi försöker lära känna varandra fortfarande, säger Pelle Larsson.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå får tillbaka amerikanske forwarden LaRon Smith efter en ljumskskada. Däremot är i skrivande stund oklart om Axel Nordström kommer att byta om.

Södertälje kontrakterade tidigare i veckan landslagsforwarden Anton Gaddefors. Han är spelklar till kvällens match, men oklart om han kommer spela. Dino Pita saknas fortfarande.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget