Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Nässjö Basket-Wetterbygden Stars

Ett glödhett Smålandsderby mellan Nässjö Basket-Wetterbygden Stars inleder basketveckan. Se ”Måndagsmatchen” i SBL på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🔥 Nässjö Basket – Wetterbygden Stars 🔥
📺 SBL Play
🇸🇪 Svenska Basketligan, SBL
📆 Måndag 28 oktober, kl 19.04
🌍 Nässjö Sporthall, Nässjö
💻 Livestatistik

Under måndagskvällen spelas säsongens första och stekheta derby i Småland mellan Nässjö-Wetterbygden. Och det är ett segersuktande Nässjö som tar emot Wetterbygden hemma i Nässjö Sporthall.

– Efter att ha tittat på fjolårets fyra derbyn på tv så ska det bli otroligt roligt att få coacha mitt första. Vad jag har förstått och uppmärksammat så är det något speciellt när Wetterbygden är våra motståndare. Matcherna brukar alltid präglas av väldigt fysiskt spel och det brukar bli jämna spännande matcher, så vi förväntar oss inget annat idag, säger Nässjös tränare Joakim Källman.

Så här långt in på säsongen så har lagen helt olika formkurvor och ser man till de senaste matcherna så får gästande Wetterbygden gälla som favorit eller? Klart är i alla fall att SBL-jumbon Nässjö kommer till kvällens match med sex raka förluster i bagaget. Wetterbygden å sin sida har vunnit sina fyra senaste matcher och spelar med stort självförtroende för tillfället.

– Wetterbygden är ett hårt arbetande lag där spelarna köper coach Boris Balibreas spelfilosofi till 100% och alltid jobbar enormt hårt. Den stora utmaningen för oss idag blir att matcha den aggressiviteten de kommer komma med och kontrollera matchen så vi får spela på våra villkor. Vi måste fatta kloka beslut offensivt när Wetterbygden är aggressiva för att komma till bra avslut varje anfall. På så sätt kan vi också få struktur på vårt försvar och inte låta dem springa i snabba poäng, vilket de gillar, fortsätter Joakim Källman.

VAD ÄR MÅNDAGSMATCHEN?
16 måndagar under säsongen med start 7 oktober är vikta åt svenska ligabasket och SBL Herr! Då kommer vi tillsammans med produktionsbolaget Sportsground att krydda ett antal SBL-matcher lite extra.

Det kommer bland annat finnas både kommentator och expertkommentator under varje match. Dessutom kommer det vara intervjuer inför, under och efter varje match, mer detaljerad statistisk och längre uppsnack är även det några av sakerna vi kommer fokusera på under säsongen.

I kvällens match från Nässjö Sporthall är Rickard Jansson kommentator med basketoraklet Jonte Karlsson som bisittare. Se till att surfa in på SBLPlay.se och köp matchen – sändningen startar klockan 18.55 och kan ses här!

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö saknar fortsatt Felix Terins.

Wetterbygden ser ut att kunna mönstra bästa möjliga lag.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Wetterbygden hemsida inför matchen

Dela inlägget