Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2019/20: Vecka 44

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer ”Veckans lag”.

G: Marcus Tyus, Borås Basket (1)
Borås 25-årige stjärnamerikan var på sitt allra bästa spelhumör när Nässjö besegrades förra måndagen med 89-81. Tyus sköt i hela 38 poäng (7/11 trepoängare) på sina drygt 32 spelade minuter – imponerande!

 
G: Nicholas Russell, Nässjö Basket (3)
SBL:s poängkung fortsatte leverera höga siffror för sitt Nässjö. Även om det blev förlust för Russells Nässjö mot Borås, så går det inte ta ifrån 26-åringen sina 30 poäng. Följde sedan upp det med 21 poäng mot Umeå i torsdags.

 
F: Rodney Williams, Umeå BSKT (1)
25-årige Williams steppade upp rejält och gjorde sin klart främsta match i Umeå-linnet när Nässjö besegrades med 84-83. Williams inte bara satte 20 poäng utan slet även ner elva returer på sina knappt 33 spelade minuter.

 
F: Obinna Oleka, Djurgården Basket (1)
Djurgårdens senaste nyförvärv kämpade och slet mot Wetterbygden, men trots 23 poäng och nio returer från 25-årige Oleka blev det klar förlust för nykomlingen.

 
C: Alexander Larsson, Södertälje Kings (1)
Alexander Larsson får sällan de stora rubrikerna i Södertälje, men han ska helt klart lyftas efter sin fina insats borta mot Luleå i fredags då det bland annat blev 18 poäng och åtta returer – på 20 minuter, för 24-åringen.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget