Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Köping Stars-Södertälje Kings

I veckans ”Måndagsmatchen” så tar ligatvåan Köping Stars emot de regerande mästarna Södertälje Kings. Matchen köper du och ser på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 KÖPING STARS 🆚 SÖDERTÄLJE KINGS 🏀
📺 SBL Play
🇸🇪 Svenska Basketligan, SBL
📆 Måndag 11 november, kl 19.04
🌍 Karlbergshallen, Köping
💻 Livestatistik

Vad kan vara mer inspirerande än att utmana svenska mästarna i basket, Södertälje Kings – ett lag som Köping Stars ännu inte lyckats besegra. Det blev fyra förluster under fjolårets ligasäsong i SBL, men ikväll (måndag) finns chansen för Köping att radera ut den retliga nollan hemma i en förväntad fullsatt Karlbergshall.

Men Köpings förutsättningar kunde ha varit bättre. Publikfavoriten Jeremy Combs har gjort en planerad snabbsväng hem till USA där han nu varit med om en födsel och blivit pappa. Han återvänder först under tisdagen och väntas spela i matchen mot Borås på lördag.

Köping Stars senaste nyförvärv Ernests Kalve presenterades för publiken vid matchen mot Norrköping för en vecka sedan. Den 32-årige tvåmetersmannen från Lettland väntades debutera i sin roll som forward mot Södertälje ikväll, men på söndagskvällen stod det klart att ”Ernie” drabbats av lunginflammation. Ett trist faktum, men den dag letten blir frisk och redo för spel får Köping in en rutinerad spelare.
– Han kommer att bidra i skyttet och returtagningarna, säger Köpings tränare ”Jotti” Nikolaidis.

Köping Stars har imponerat på hela Basket-Sverige med sina sju segrar av åtta möjliga. ”Jotti” ser gärna att Köpings medvind i tabelltoppen håller i sig, och att jämna matcher får fortsätta att falla ut till Köpings fördel. Men då krävs en mer fysisk insats av spelarna mot Södertälje än i segermatchen förra måndagen mot Norrköping Dolphins.
– Vi lät motståndarna ta betydligt fler returer än oss under korgarna, och ska vi trots frånvaron av flera viktiga spelare utmana Södertälje krävs både energi och att vi går in mer med kropparna. Att förlita sig enbart till bra skytte vore att ”leka med elden” mot mästarna, säger ”Jotti”.

Södertälje Kings? Mästarlaget har tagit 12 SM-titlar, den senaste i våras. Ett fysiskt starkt lag, med stora spelare – däribland tre stora centrar. Ett flertal bra skyttar öste på med 15 trepoängare i segermatchen mot ett bulgariskt lag i FIBA Europé Cup i förra veckan. Samma match där landslagsmeriterade Anton Gaddefors satte 16 av sina poäng i slutperioden.

Södertäljes SM-titel har i höst fört laget ut till spännande utmaningar i Europa. Därmed också ett fullspäckat spelprogram. Matchen mot Köping Stars i kväll är den sjunde matchen på tre veckor – tre matcher mot europeiska lag och fyra matcher i SBL (senast i fredags kväll – seger mot Norrköping borta). Och nu en resa till Köping.
– Ett tufft schema, men Södertälje har en bred trupp, säger ”Jotti” Nikolaidis.

I SBL har mästarlaget hittills varvat fyra segrar med tre förluster – samtliga på bortaplan mot Wetterbygden, Jämtland och Borås.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

VAD ÄR MÅNDAGSMATCHEN?
16 måndagar under säsongen med start i början på oktober är vikta åt svensk ligabasket och SBL Herr! Då kommer vi tillsammans med produktionsbolaget Sportsground att krydda ett antal SBL-matcher lite extra.

Det kommer bland annat finnas både kommentator och expertkommentator under varje match. Dessutom kommer det vara intervjuer inför, under och efter varje match, mer detaljerad statistisk och längre uppsnack är även det några av sakerna vi kommer fokusera på under säsongen.

I kvällens match från Karlbergshallen är Jonte Karlsson kommentator. Se till att surfa in på SBLPlay.se och köp matchen – sändningen startar klockan 18.55 och kan ses här!

LÄGET I LAGEN:❓
Köping kommer som sagt till spel utan Jeremy Combs och Ernests Kalve. Saknas gjorde också skadade Sebastian Lindquist och eventuellt Oskar Ekh som varit sjuk.

Södertälje ser ut att kunna ställa upp med samma lag som mot Norrköping i fredags. Vilket betyder att Dino Pita fortsatt saknas på grund av skada.

LÄS MER: 📒
Köpings hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget