Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

Jämtland förstärker med amerikan

Jämtland Basket har i helgen gjort klart med ett nyförvärv – den amerikanske forwarden Justin Gordon.

Justin Gordon mäter 198 centimeter och är 25 år gammal. Amerikanen kommer närmast från Karlsruhe PS i den tyska andraligan där han på nio matcher snittat 11 poäng och sex returer. Förra säsongen med Rotterdam i Nederländerna levererade Justin Gordon 17.5 poäng och nästan nio returer/match.
– Med Justin kommer vi återfå atletism, snabbhet, försvar, 1-mot-1 spel och returer på de stora positionerna samt dessutom addera en skapande kraft utifrån vingen eftersom Justin kan spela på flera positioner, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke till klubbens hemsida.

25-åringen är en rak ersättare till skadade Tavrion Dawson. Det betyder att estländaren Toomas Raadik som först kom till Jämtland nu lämnar Östersundsklubben. Justin Gordon är redan på plats i Jämtland och gör idag måndag sin första träning med sin nya klubb.

Dela inlägget