Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Nässjö Basket-Jämtland Basket

Veckans TV-match från SBL sänds under fredagen från Nässjö Sporthall där hemmalaget Nässjö Basket gästas av Jämtland Basket. Se matchen gratis på SVT Play – uppkast klockan 19.04!

🏀 NÄSSJÖ BASKET 🆚 JÄMTLAND BASKET 🏀
📺 SVT Play
🇸🇪 Svenska Basketligan, SBL
📆 Fredag 15 november, kl 19.04
🌍 Nässjö Sporthall, Nässjö
💻 Livestatistik

För lite över en månad sedan sprang Nässjö på ett skakigt Jämtland och besegrade älgarna i Tegeltemplet med lagom ring-kant-i och det var början på en lång svacka för Jämtland som ännu inte brutits. Skada, byte av spelare, sämre spel, enorma svackor och enstaka ljusglimtar har blivit resultaten efter den förlusten.

Processen att ersätta en så otroligt bärande spelare som Tavrion Dawson är långt ifrån enkelt och vi har inte lyckats, gått tillbaka till skrivbordet och nu börjar vi rulla ut åtgärderna med tro på en vändning. Det har blivit lite smått hysteriskt i perioder och ett enormt deppande bland supportrar och media lokalt.

Ett resultat av ”barnsjukdomar” vill jag kalla det. Det vill säga när man stöttar en förening som historiskt sett inte befunnit sig nära toppen men varit där och nosat i några år, så får man panik när man känner att det börjar likna ”gamla tider”. Det sitter dock tillräckligt med erfarenhet och kunskap både på kansliet, på lagbänken och i styrelserummet för att vi inte ska ryckas med i ångestattackerna.

Vi fokuserar på en sak i taget med fast hand, utvärderar, korrigerar och agerar därefter. Nu har vi agerat och om två veckor vet vi vad mer som behöver göras, vad vi har ekonomiska muskler till eller om vi kan sitta still i båten en stund.

>>> HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ SVT PLAY!<<<

Thomas Massamba ersätter skadade Gustav Hansson. Inte ett måste, men en otrolig möjlighet för Jämtland att få en en av Sveriges mest meriterade basketspelare på bakplan när vi är korta i roteringen och behöver lugn ute på banan. Toomas Raadik är kvar och hjälper oss i väntan på att Tavrion Dawsons nya ersättare Justin Gordon blir spelklar.

Det finns en chans att Justin blir spelklar under dagen idag (läs fredag) och då spelar han ikväll mot Nässjö eftersom vi tar med hela truppen. Justin skulle förstås behövas i rotationen eftersom Jaan Puidet inte har tränat mer än sporadiskt och inte alls onsdag eller torsdag på grund av en tumskada, men Jaan följer också med för nu ”tummar” inte Jämtland på någonting alls utan går all-in i de två kommande matcherna mot lag vi känner att vi måste göra allt för att hålla bakom oss.

Nässjö har inte heller haft det så enkelt i den första fjärdedelen av säsongen men tog en otroligt viktig seger mot Djurgården för lite mer än en vecka sedan. En seger som kan vara guld värd när det drar ihop sig för slutplaceringar inför slutspel och/eller potentiellt kval eller nedflyttning. +20 poäng är en buffert som heter duga. Vi känner förstås att det är viktigt att få 0-1 mot våra två kommande motståndare tillbaka till 1-1 och känna att vi både har stoppat blödningen samt börja ta steg i läkningen.

Text: Torbjörn Gehrke, tränare i Jämtland Basket

>>> HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ SVT PLAY!<<<

Ny hemmamatch igen och dagens motståndare är Jämtland Basket. Ett lag som vi slog uppe i Östersund i vår första match för säsongen. Då var Jämtland olyckligt drabbade av en skada precis dagarna innan och spelade inte sin bästa match mot oss. Nu ser laget, trots lite knackig inledning av säsongen resultatmässigt, mycket starkare ut och i stunder av matcher så spelar de en riktigt bra basket.

Utan tvekan är det en jätteutmaning för oss att försöka vinna vår första hemmamatch mot ett starkt och hårt arbetande motståndarlag.

Vi har fått tid på oss sen lördagens cupmatch att träna och förbereda oss för den här matchen. Mycket handlar om att vi vill få matchen att spelas på våra villkor, det vill säga att vi inte låter Jämtland spela sitt spel offensivt med snabba avslut och mycket rörelse på bollen. Vi behöver vinna den fysiska kampen mot Gehrkes mannar också, det är ett lag med RT Guinn och Jaan Puidet i spetsen, som alltid spelar väldigt hårt och tufft och vi måste vara förberedda på att matcha deras fysiska spel och vinna alla 50/50-situationer.

Efter vinsten uppe i huvudstaden mot Djurgården förra veckan hoppas vi kunna komma in med ännu mer självförtroende och verkligen använda de fina stöd vi alltid har på hemmaplan för att ta vår första hemmavinst.

Text: Joakim Källman, tränare i Nässjö Basket

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Jämtland har i veckan gjort klart med Thomas Massamba som ersättare för skadade Gustav Hansson. I skrivande stund är nye amerikanen Justin Gordon inte spelklar.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget