Fotograf: Simon Hastegård / Bildbyrån

Inför: Umeå BSKT-Norrköping Dolphins

Viktiga poäng står på spel när tabellåttan Umeå BSKT under fredagen tar emot sjuan Norrköping Dolphins. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 18.34!

🏀 UMEÅ BSKT 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS 🏀
📺 SBL Play
🇸🇪 Svenska Basketligan, SBL
📆 Fredag 15 november, kl 18.34
🌍 Umeå Energi Arena, Umeå
💻 Livestatistik

Norrköping Dolphins premiärspelade hemma mot just Umeå BSKT i slutet av september och då vann Norrköping en bekväm seger (92-68) efter att inte ha förlorat någon period. Både Norrköping och Umeå har vunnit två matcher och är placerade i tabellens nedre regioner tillsammans med Djurgården och Nässjö och för Norrköpings del, såväl som Umeås, är det en viktig match om man vill hänga på i slutspelsracet.

Umeå BSKT har haft hela tio dagar på sig för att förbereda sig för kvällens match medan Norrköping har haft en vecka. Coach Mikko Riipinen har några spelare som är lätt skadade och sjuka men åker upp med tio spelare, som är väl förberedda för utmaningen, tidigt på fredagsmorgonen.

Umeå BSKT förlitar sig väldigt mycket på sina importer, tre amerikaner, en engelsman och en italienare, tillsammans med store centern André Nilsson och Nathan Dawit som alla fått stort förtroende och därmed stått för det mesta i poängväg.

Mikko Riipinen, tränare för Norrköping. Hur har ni gjort för att motivera samtliga spelare till att ta ett eller flera steg framåt i sin utveckling sedan förra fredagens match mot Södertälje Kings?
– Vi har sedan länge gjort klart för spelarna att det är en lång säsong och om vi ska kunna maximera vårt lag så behöver vi utvecklas som grupp och individuellt varje dag. Spelarna vi har är spelare som vill framåt och är ambitiösa, så vi behöver inte motivera dom särskilt mycket. När vi har en hel vecka på oss mellan matcherna så ger det oss tid att jobba dels på våra individuella saker samtidigt förbereda oss väl för motståndare.

Vad vill du kunna säga till spelarna efter matchen mot Umeå?
– När matchen är slut är det viktigt att vi kan se oss själva i spegeln och verkligen tycka att vi gjorde allt vi kunde för dagen. Vi måste under varje sekund av matchen hålla fokus och jobba stenhårt. Det är vad jag begär av spelarna. Vi måste veta hur vi vill göra spela under hela matchen, hålla oss till det och göra dom sakerna vi kommit överens om till en så hög grad som möjligt. Vi som klubb är inte bortskämda med att ha viktiga matcher i november, vi måste njuta av det och uppskatta det. Det gör att vi måste pressa oss själva lite extra varje träning även om det är mitten på november.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå får tillbaka sin lagkapten Egal Saleman som missat inledningen av säsongen på grund av skada. Även övriga spelare är redo för match.

Norrköping reser till Umeå med alla spelare tillgängliga.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget