Fotograf: Josefine Tolleman / Djurgården Basket

Challe Barton gör debut mot Jämtland

Dagens bomb i Basketsverige är att Challe Barton är klar för Djurgården Basket. Efter mycket funderande har Challe bestämt sig för att skriva på för Djurgården och därmed ansluta till familjen Barton.

Med totalt 76 landskamper, varav åtta som senior ansluter Challe Barton till truppen. Challe har under hela säsongen tränat med laget. På träningarna visat sig med sin rutin från USA, Tyskland och Belgien är det ett steg i kampen om en åtråvärd slutspelsplats.

Challes förmåga att attackera korgen med full kontroll, hitta kreativa lösningar under stress och med sitt skarpskytte innebär en stor avlastning för Derrick Wilson och skapa utrymmen Bryan Alberts.

I kväll 19:04 kan alla se hur en av Sveriges starkaste guardtrios tar sig an en annan stark bakplan ledd av den mycket rutinerade Thomas Massamba. Thomas som skrivit på ett korttidskontrakt för Jämtland Basket gjorde precis en lyckad debut mot Nässjö. Matchen mellan Jämtland-Djurgården sänds på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04.

The Bartons
– Att ha tre personer från samma familj i samma lag, på högsta nivå har mig veterligen inte skett i svensk basket, säger Djurgårdens verksamhetsansvarige Rick Bergström.

Magnus Kolaas, ordförande i Djurgården:
– Djurgården är ett av Sveriges starkaste varumärken med mer SM guld än någon annan klubb, att nu dessutom samla en av Sveriges i särklass mest tongivande familjer är bara ett steg i vår långa resa mot framgång. Att få en landslagsspelare under brinnande säsong är ett starkt tillskott.

Dela inlägget