Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

Södertälje och Smith går skilda vägar

På grund av den uppkomna ekonomiska situationen släpper Södertälje Kings den lettiske forwarden Andrew Smith. Smiths agent har sedan någon vecka fått söka alternativ och har nu gjort klart med annan europeisk klubb för Smith.

– SBBK vill tacka Andrew både för sin proffsiga attityd och inställning som de spektakulära och effektiva insatserna i Kings-tröjan under hösten, säger Södertäljes klubbdirektör Robert Andersson och fortsätter:
– Vi kan inte i det här läget göra någon annan prioritering än att släppa Smith och ta ansvar. Vi får inte äventyra annan verksamhet inom klubben. Vi behöver omfördela och omprioritera. Vi jobbar stenhårt för att senare kunna fullfölja den plan vi haft.

Bakgrunden till beslutet är att en av Södertäljes största sponsorer Astra Zeneca har beslutat sig för att slopa all sponsring.

Smith tränar än så länge med Södertälje och spelar sin sista match med laget borta mot Umeå i eftermiddag för att sedan ansluta till sitt nya lag under nästa vecka.
– Vi i coachstaben respekterar givetvis klubbens beslut och har fortsatt stort förtroende för grabbarna och laget. Vi kommer arbeta stenhårt för att hitta nya vägar, säger Södertälje-tränaren Ludde Degernäs till klubbens hemsida.

Dela inlägget