Fotograf: Montage

”Den största värvningen Jämtland Basket gjort”

Under fredagen stod det klart att Thomas Massamba stannar i Jämtland Basket resten av säsongen. Dessutom lämnar amerikanen Devon Bell Östersundsklubben som även har gjort klart med hans ersättare.

Det har varit en snackis de senaste dagarna – ska landslagsguarden Thomas Massambas korttidskontrakt med Jämtland förlängas eller inte. På en presskonferens under fredagseftermiddagen meddelade Jämtland att man nu knutit 34-åringen till klubben resten av säsongen. Värvningen har varit möjlig med hjälp av externa finansiärer.
– Den största värvningen Jämtland Basket gjort, sett till hans meriter, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke om Thomas Massamba.

På presskonferensen meddelades också att Devon Bell lämnar Jämtland och ersätts av den 25-årige komboguarden Marshall Nelson. Nelson mäter 188 centimeter och är från Australien där han också senast spelat. Dock har han även belgiskt pass vilket gör att han räknas som EU-spelare.
– En naturlig scoring guard som vi scoutade redan i somras, han har ett belgiskt pass och spelar som EU-spelare, det ger oss potential att få ett djupare lag än Jämtland någonsin haft med två bra spelare på varje position. Vi vill till SM-final, säger Torbjörn Gehrke.

Jämtland spelar sin nästa match fredagen 6 december borta mot Norrköping Dolphins.

Här kan du se en repris på fredagens presskonferens:

Dela inlägget