Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Köping Stars-Nässjö Basket

Stärkta av tisdagens seger mot Södertälje reser Nässjö Basket under lördagen till Västmanland för match mot Köping Stars. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 16:04!

🏀 KÖPING STARS 🆚 NÄSSJÖ BASKET 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Lördag 14 december, kl 16:04
🌍 Karlbergshallen, Köping
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Basketsporten är som skapt för dramatik, och Köping Stars framfart i SBL är onekligen ett bevis för påståendet. Ni minns säkert Köpings premiärseger mot Borås när 17 poängs underläge vändes till seger i slutsekunden. Ni lär heller inte ha glömt eller hunnit förtränga veckans makalösa drama borta mot Wetterbygden där Köping Stars i slutminuterna tappade 14 poängförsprånget och förlorade med en poäng i förlängningen.

Nog svänger det i basketen. I eftermiddag är det Nässjö som kommer till Karlbergshallen, och lagen möttes nere i Småland i en tidig omgång av SBL. Köping vann med en stabil insats med sex poängs marginal, 96-90.

Köping fortsatte sedan att rada upp segrar, men Nässjö gick i motsatt riktning. Förluster staplades på hög trots att Smålandslaget var med långt in i jämna matcher. När matcher skulle avgöras kroknade laget. I tisdags svarade dock Nässjö för säsongens bästa insats när svenska mästarna Södertälje besegrades – med bred marginal. Så Köping får se upp med bland annat poänggörare som Dartayen Ruffin och Nicholas Russel.

– Nässjö är alltid tufft att möta, och deras tabellplacering visar inte alls den kvalitet som laget har, säger Köping-spelaren Michael Axelsson Kaltak.

Men han tror ”självklart” på seger för sitt lag, dock utan att själv kunna bidra. Den allvarliga handskadan mot Wetterbygden i tisdags sätter stopp för allt spel den närmaste tiden. Vad hände, Michael?
– Jag skulle ta emot en passning när jag fick ett olyckligt, kraftigt slag över handen. Det träffade tummen och jag såg direkt att det forsade blod. Tummen var av (!), men en skicklig matchläkare drog tumbenet på plats innan det blev snabb färd till sjukhus.

Michael opereras och sen väntar rehabilitering. Köping får alltså räkna bort Michael en tid, och laget har i veckan även haft Gary Blackston, Oskar Ekh och långtidsskadade Sebastian Lindqvist på skadelistan. Tränare ”Jotti” Nikolaidis har med andra ord en decimerad spelartrupp, men förfogar fortfarande över en trupp basketspelare som möts med största respekt i SBL.

Text: Ulf Eneroth, Köping Stars

LÄGET I LAGEN:❓
Köping saknar fortsatt Sebastian Lindqvist. Frågetecken finns för Gary Blackstons och Oskar Ekhs medverkan.

Nässjö ser ut att kunna ställa upp med samma lag som mot Södertälje tidigare i veckan.

LÄS MER: 📒
Köpings hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget