Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: BC Luleå-Södertälje Kings

Veckans måndagsmatch spelas mellan topplagen BC Luleå-Södertälje Kings. En match du ser gratis på SVT Play – uppkast klockan 19.04!

🏀 BC LULEÅ 🆚 SÖDERTÄLJE KINGS 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Måndag 16 december, kl 19:04
🌍 Luleå Energi Arena, Luleå
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SVT Play!

I fredags förlorade BC Luleå på bortaplan mot topplaget Borås Basket. Då saknades forwarden Denzel Andersson på grund av magsjuka och amerikanen Quinton Upshur hade precis återhämtat sig från samma sjukdom.

Under måndagen spelar Luleålaget sin sista hemmamatch innan jul – och det mot Södertälje Kings. Då hoppas BC Luleå kunna studsa tillbaka direkt och komma på vinnarspåret igen.
– Det är en tuff uppgift. Södertälje har alltid bra lag med spelare som spelar väldigt bra tillsammans. De har många duktiga skyttar så det kommer att bli en tuff drabbning”, säger BC Luleå-guarden Karl ”KP” Persson.

Det är ett stjärnspäckat Södertälje Kings som kommer till Luleå Energi Arena. Där finns bland andra landslagsspelarna Jonathan Person, Dino Pita, Anton Gaddefors och Martin Pahlmblad.
– De har ett gäng veteraner som är duktiga. Martin Pahlmblad och Dino Pita får man inte heller glömma. Det gäller att vi är vaksamma och ser till att försöka få stopp på dem, säger Persson.

Han fortsätter:
– Det gäller att vi ligger nära i defense, jobbar hårt, blockerar ut och tar returer om det kommer missar.

📺 Klicka här för att se matchen på SVT Play!

Hos BC Luleå väntas både Denzel Andersson och Quinton Upshur kunna spela igen. Något som betyder väldigt mycket, menar Karl Persson.
– Det är enormt viktigt. Denzel är hur bra som helst i offense och en defensiv pjäs. ’Q’ är också en extremt bra spelare i vårt lag så det känns riktigt skönt att ha dem tillbaka.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå ser ut att ställa upp med bästa möjliga lag. Denzel Andersson är tillbaka efter sjukdom.

Södertälje väntas mönstra ordinarie manskap.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget