Fotograf: Daniel Grönbek / Borås Basket

Inför: Borås Basket-Nässjö Basket

Serieledande Borås Basket tar under tisdagen emot rivalerna Nässjö Basket. Matchen sänds som vanligt direkt på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 BORÅS BASKET 🆚 NÄSSJÖ BASKET 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Tisdag 14 januari, kl 19:04
🌍 Boråshallen, Borås
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Tabellens etta heter Borås Basket. Tabellens åtta heter Nässjö Basket. Om slutspelet hade börjat idag så hade de båda rivalerna mötts i kvartsfinal. Är du sugen på en förhandsvisning av vad som (kanske) komma skall? Ta dig då till Boråshallen på tisdagskvällen!

Borås Basket välkomnar i kväll Nässjö Basket till Boråshallen. De båda lagen har redan hunnit mötas två gånger under säsongen. Första gången var i Nässjö den 21 oktober. Då vann Borås med 89-81. Vid det andra mötet, som gick av stapeln i Boråshallen den 5 december, blev det 76-72 till Borås.

Nu är vi inne i grundseriens andra halva och om slutspelet hade börjat idag så hade faktiskt Borås, som etta, och Nässjö, som åtta, mötts i kvartsfinalserien.
– Nässjös formkurva pekar starkt uppåt. De har börjat spela som en semifinalaspirant och har vunnit eller varit nära seger i många matcher på slutet, säger Borås tränare Henrik Svensson.

Nässjö har en så kallad ”Big Three” innehållande superguarden Nicholas Russell (#1), store centern Dartaye Ruffin (#12) och förra årets ”stjärnskott” Felix Terins (#8) – något att bita i för Borås Basket denna tisdagskväll.
– Våra två tidigare matcher mot Nässjö har varit jämna in i slutet. Nu har de fått Felix Terins tillbaka, samtidigt som vi saknar Simon Gunnarsson. Så frågan är om inte Nässjö ska ses som favorit i den här matchen, avslutar Henrik Svensson.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

LÄGET I LAGEN:❓
Borås kommer fortsatt till spel utan axelskadade Simon Gunnarsson.

Nässjö ser ut att kunna ställa upp med samma lag som slog Norrköping i fredags.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget