Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: BC Luleå-Norrköping Dolphins

Det är fredag och ny basketfest väntar i Luleå Energi Arena där BC Luleå tar emot Norrköping Dolphins. Matchen ser du på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 BC LULEÅ 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Fredag 17 januari, kl 19:04
🌍 Luleå Energi Arena, Luleå
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

För en vecka sedan vann BC Luleå mot Jämtland Basket på hemmaplan. Under fredagen är det dags för match i Luleås baskettempel igen när Norrköping Dolphins kommer på besök. Det är dessutom dags för BC Luleås nyförvärv, 201 centimeter långe Kavin Gilder-Tilbury, att debutera i det blåa linnet.
– Jag ska bara gå ut där, tävla, ha kul och göra det jag gör. Jag ska använda min storlek och atletiska förmåga, säger Kevin Gilder-Tilbury.

Den 25-årige forwarden kom till Luleå förra veckan i fredags och har sedan dess jobbat för att lära sig tränare Peter Öqvists basketfilosofi. Hittills trivs han bra i sitt nya lag och har fått ett varmt välkomnande.
– Det är ett fantastiskt lag som alla känner varandra bra och har köpt coachens idé. De tar in mig bra i laget och är tålmodiga. De ser till att jag lär mig varje dag. Det är en bra grupp killar helt enkelt, säger Gilder-Tilbury.

Hur långt i inlärningsprocessen har du kommit?
– Jag har bara varit här en vecka ungefär. Men coach har tålamod med mig och det blir bättre varje dag.

Fredagens motståndare, Norrköping Dolphins, befinner sig på sjunde plats i tabellen med 8 vinster och 14 förluster. Spelare att hålla koll på i laget från Östergötland är BC Luleås tidigare guldhjälte Anton Saks, bakplansgeneralen Tim Schüberg och den amerikanske forwarden LaDarien Griffin. Norrköping har nyligen även presenterat landslagsforwarden Adam Ramstedt, senast i Djurgården, och guarden Traevon Jackson.

Vad kan fansen förvänta sig av dig i morgon (läs fredag)?
– Att jag spelar basket, tävlar, jobbar hårt, tar returer och gör det jag kan göra för att vi ska vinna.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå kan ställa upp med bästa möjliga lag.

Norrköpings två nyförvärv Adam Ramstedt och Traevon Jackson är inte spelklara. Dessutom saknas Vincent Taylor.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget