Fotograf: Daniel Grönbek / Borås Basket (montage)

Inför: Borås Basket-BC Luleå

När Borås Basket och BC Luleå brakar samman i Boråshallen så är det ett riktigt supermöte vi har att se fram emot. Matchen kan du se gratis på SVT Play – uppkast klockan 19:04!

🏀 BORÅS BASKET 🆚 BC LULEÅ 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Fredag 24 januari, kl 19:04
🌍 Boråshallen, Borås
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SVT Play!

Ettan Borås och trean Luleå kan mycket väl komma att mötas i SM-final i maj. Fredagskvällens match blir en fajt du inte vill missa.

”Två praktskrällar”. Det är bland det första Borås Baskets tränare Henrik Svensson säger när han ombeds prata om de två tidigare matcherna mot BC Luleå den här säsongen – de som slutat med vinst för Borås.
– Men nu har Luleå förstärkt med Kavin Gilder-Tilbury som är en perfekt pusselbit i Peter Öqvists spelsystem. Med honom i laget så blir nuvarande upplaga av BC Luleå det kanske bästa laget som Öqvist har coachat sedan han hade Hlynur Baeringsson, Jakob Sigurdarson och Liam Rush i Sundsvall Dragons 2011, säger Henrik Svensson.

📺 Klicka här för att se matchen på SVT Play!

Henrik Svensson fortsätter med att måla upp sin motståndare till en stor favorit och menar att årets BC Luleå förmodligen är ett av de bästa lagen klubben har haft de senaste tio åren. Och att Luleå dessutom har en väldigt stark formkurva – fem raka vinster och åtta vinster på de senaste tio matcherna.
– Vår chans ligger i att prestera en så gott som felfri match och att offra oss stenhårt för varandra. Nycklarna blir att alla våra spelare står för en bra insats i försvar, både individuellt och som lag, avslutar Henrik Svensson.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

***

Så här säger Luleås assisterande tränare Håkan Larsson inför kvällens match:

LÄGET I LAGEN:❓
Borås har saknat Simon Gunnarsson i de senaste matcherna.

Luleå kommer till spel utan centern Brice Massamba som är sjuk.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget