Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Djurgården Basket-Norrköping Dolphins

Norrköping Dolphins åker idag upp till Brännkyrkahallen för att för tredje gången denna säsong ta sig an Djurgården Basket. Matchen ser du givetvis på SBLPlay.se – uppkast klockan 18:04!

🏀 DJURGÅRDEN BASKET 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Fredag 24 januari, kl 18:04
🌍 Brännkyrkahallen, Stockholm
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Första mötet uppe i Stockholm i oktober vann Djurgården efter förlängning medan andra mötet i Stadium Arena strax före jul vanns av Norrköping Dolphins efter att man gjort processen kort i sista perioden. Det börjar packa ihop sig i tabellen vad gäller platserna sex till tio och det känns därför viktigt att man går segrande ur matcherna mot de lag som ligger inom just den gruppen.

Norrköping Dolphins senaste tillskott, Traevon Jackson, får förhoppningsvis göra debut i kväll medan förre Djurgårdaren Adam Ramstedt har några dagar kvar på sin karens och får därmed vänta till hemmamatchen mot Borås Basket på tisdag. Norrköpings tränare Mikko Riipinen har haft alla spelare tillgängliga vilket gjort att man har haft en mycket bra vecka med effektiva träningar. Djurgården Basket har ju haft lite interna problem men kommer ändå stärkta till dagens match efter en viktig seger senast mot Umeå BSKT.

Mikko Riipinen. Hur mycket har ni hunnit med för att ”anpassa” Traevon Jackson?
– Vi har självklart lagt en del tid på att gå igenom grunderna i såväl vårt anfallsspel som försvarsspel för både Traevon och Adam. Jag tror det var väldigt nyttigt för övriga spelare att få chansen att repetera en hel del saker från grunden också. Det har varit bra för oss som grupp. Vi försöker spela in Traevon i flera positioner och det kommer så klart ta några matcher innan han fullt ut kan visa vad han kan inom vårt lags spelsätt. Han är en lojal lagspelare och vill därför gärna passa in och bidra samtidigt. Jag hoppas han kan ge oss några nyttiga minuter i denna match.

Hur är känslan nu när ni snart får möjlighet att spela med ”fullt lag”?
– Det är en riktigt bra energi i gruppen. Sund men hård konkurrens som bör leda till stor utveckling hos många spelare även när det kommer till träning. Vi blir mera kompletta med Adam och Traevon vilket är något väldigt bra såklart. Vi måste vara noggranna med planeringen så att spelarna kommer in i allt både på och utanför planen så snabbt som möjligt. Alla runt laget har verkligen gjort vad dom kan för att göra processen bra och smidigt för Adam och Traevon så jag vill ge beröm till alla som jobbar runt laget.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

LÄGET I LAGEN:❓
Djurgården ser ut att kunna ställa upp med samma lag som mot Umeå.

Norrköping har frågetecken för Anton Saks (sjuk) och Vincent Taylor. Nyförvärvet Traevon Jackson är spelklar.

LÄS MER: 📒
Djurgårdens hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget