Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Södertälje Kings-Jämtland Basket

Både Södertälje Kings och Jämtland Basket föll i sina senaste matcher. Under fredagskvällen möts lagen i Täljehallen. Matchen sänds på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 SÖDERTÄLJE KINGS 🆚 JÄMTLAND BASKET 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Fredag 24 januari, kl 19:04
🌍 Täljehallen, Södertälje
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Sex vinster på sina tio senaste matcher (tre av de förlusterna mot Borås och BC Luleå) samtidigt som man har haft flera spelare skadade. Deras skadebild senaste månaden har inte varit helt olik Jämtlands, men Södertälje har ändå lyckats klämma fram några fina segrar. Imponerande och starkt.

Med tre landslagsmeriterade spelare som grund har Södertälje Kings gått hårt på sina tillgängliga gubbar. Träningarna för Södertälje kan heller inte ha varit en enkel sak, men nu har förstärkningarna kommit. Litauern Simas Buterlevicius och amerikanen Deshawn Freeman ger Södertälje behövliga kroppar i rotationen. Men precis som för oss har de förstås behövt börja om och ”spela in” dessa lirare i kollektivet. De kommande veckorna borde bli en utmaning även för Södertälje Kings.

Jämtland kommer till Södertälje med flera bra basketträningar på fem dagar, styrketräning och video samt nästan full trupp – enormt skönt. En liten överbelastning i träning hindrade en av våra spelare ifrån träning igår, men vi var fortfarande tio spelare i träning och hoppas på full uppslutning till match. Det var första gången på flera veckor vi kunnat göra mer än en träning i rad med 5-5 vilket varit sjukt efterlängtat. Hur mycket kommer det att märkas i matchen mot Södertälje?

Jämtland har försökt ducka både kritik och att snacka om vare sig problem eller vad vi själva tror på iför framtiden. Vi försöker lägga fokus på att gnugga vidare med träning, få in alla i truppen och spelet samt inte snacka för mycket. Inte läge att snacka och skippa verkstan nu heller.

Två hårt prövade lag men ändå i två helt olika världar just nu. Södertälje har sannolikt inte fått alla sina spelare tillbaka än, men Jämtland börjar närma sig (+ för Jämtland). Södertälje ligger på säker mark inför slutspelet medan Jämtland har en del jobb kvar att göra (- för Jämtland). Ligafyran och ligatvåan på fyra dagar blir en prövning, men man måste ju börja någonstans.

Text: Torbjörn Gehrke, tränare i Jämtland Basket

LÄGET I LAGEN:❓
DeShawn Freeman gjorde debut för Södertälje senast mot Nässjö. Däremot saknades fortsatt trion Charles Callison, Dino Pita och Alexander Larsson.

Jämtland fick tillbaka Jaan Puidet efter skada senast. Gustav Hansson och Oliver Gehrke är fortsatt på skadelistan.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget