Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Umeå BSKT-Wetterbygden Stars

Tredje gången gillt för Umeå BSKT? Eller ska Wetterbygden Stars återigen resa hem med en seger i bagaget. Se fredagkvällens match på SBLPlay.se – uppkast klockan 18:34!

🏀 UMEÅ BSKT 🆚 WETTERBYGDEN STARS 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Fredag 24 januari, kl 18:34
🌍 Umeå Energi Arena, Umeå
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Idag är det fredag och det firar vi med basket! Wetterbygden Stars gästar Umeå Energi Arena i en match som är viktig för Umeå BSKT att vinna.

Umeå finner sig just nu i en svacka då man radat upp fyra förluster i rad. Den senaste matchen var mot bottenlaget Djurgården. Umeå BSKT laddar dock om inför nästa match som är på hemmaplan, där man spelat som bäst den här säsongen. Just nu ligger Umeå på en nionde plats, men laget är ej långt bort från en slutspelsplats. Därför är varje match viktig för Umeå just nu.

Wetterbygden har vunnit mer än vad man förlorat denna säsong med tolv vinster på 23 matcher. De har kämpat sig till en nuvarande femteplats i tabellen. Likt Umeå har Wetterbygden spelat sin bästa basket på hemmaplan, på bortaplan har man däremot bara vunnit fyra matcher på tolv försök.

Säsongens två tidigare möten har slutat med seger för Wetterbygden: 91-71 i oktober och 107-93 i senaste mötet i december.

Text: Fredrik Stolt (Umeå BSKT)

WBTV: Game Day intervju med Stars Coach Boris Balibrea

Med stor ödmjukhet konstaterar Coach att Köping Stars har svårt att slå Wetterbygden Stars. Med den kunskapen och den matchen i ryggen åker nu Wetterbygden Stars till Umeå för att ta sig an Umeå BSKT. Matchen börjar kl 18.34 och sänds vi PLAY-TV.#stars #workhard #playharder #stayhumble #workevenharder UMEÅ BSKT Basketsverige.se

Slået op af Wetterbygden Basketball i Fredag den 24. januar 2020

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå har i veckan haft flera spelare sjuka och därför är läget inför kvällen mycket osäkert. Rashard Odomes och Adam Presutti är osäkra kort på grund av skador.

Wetterbygden har haft en hel del skadebekymmer och sjukdomar på sistone. Senast mot Köping saknades Albin Häll-Eriksson.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Wetterbygdens hemsida inför matchen

Dela inlägget