Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Södertälje Kings-BC Luleå

En högintressant match mellan två av topplagen i SBL väntar under tisdagen när Södertälje Kings får besök av BC Luleå. Matchen ser du givetvis på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 SÖDERTÄLJE KINGS 🆚 BC LULEÅ 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Tisdag 28 januari, kl 19:04
🌍 Täljehallen, Södertälje
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

I kväll tisdag gästar BC Luleå Täljehallen för första gången under säsongen. I de två tidigare matcherna, som båda har spelats i Luleå Energi Arena, har lagen vunnit en var. Luleå ligger trea i tabellen med 36 poäng och Södertälje fyra med 32 (Luleå med en match mindre spelad).

BC Luleå har haft en stabil säsong och har bra kontinuitet och en mängd kvalitativa spelare, däribland ligans näst bäste poänggörare Brandon Rozzell (21.4), Quinton Upshur, Denzel Andersson, Tim Kearney och Axel Nordström, ny för säsongen.
– Luleå blir tufft, det är en match vi är sjukt taggade inför. De förlorade mot Borås och kommer vara taggade, de är ett topplag och favoriter till att vinna. Det är snack om att de har ligans bästa startfemma och allt det där. De har Brandon Rozzell och Quinton Upshur som gör ett otroligt bra jobb, Denzel…, säger Jonathan Person.

Kring jul lämnade den amerikanske forwarden Austin Burgett BC Luleå eftersom hans tryoutperiod inte förlängdes och istället plockades en annan amerikansk forward in: Kavin Gilder-Tilbury. Det blev dock bara en match för Gilder-Tilbury – mot Norrköping Dolphins den 16 januari – innan klubben i söndags meddelade att han lämnar Luleå av personliga skäl.

Med Simas Buterlevicius och Deshawn Freeman har rotationen utvidgats för Södertälje Kings del och i den senaste matchen mot Jämtland Basket gjorde även Charles Callison försiktig comeback efter en månads skadeuppehåll.
– Det som är fantastiskt med Simas är att han har fantastisk erfarenhet, han har spelat jämna matcher på en helt annan nivå än i svenska ligan. Så jag är väldigt glad att ha honom här i laget, både han och Freeman har kommit väldigt bra in i gruppen. Callison tillbaka i fredags, fortfarande inte hundra procent, men gör ett bra jobb för att vara första matchen. Han fick lite fler minuter än vad jag trodde, men med Martin (Pahlmblad) skadad var han tvungen att spela lite mer, säger Södertäljes tränare Ludde Degernäs.

Även Jonathan Person var naturligtvis glad att ha Callison tillbaka på planen i fredags:
– Det är riktigt skönt att han är tillbaks. Vi har inte så många spelare som kan skapa sitt skott en mot en, utan vi andra behöver kanske en screen eller så, men han kan verkligen bryta ner sin försvarare.

Fortfarande saknas dock Alexander Larsson och Dino Pita, och Martin Pahlmblad spelade bara åtta minuter på grund av skadekänningar, så än är laget inte fulltaligt. Mot Luleå är dessutom Sheriff Drammeh och Person avstängda på grund av det bråk som uppstod i matchen mot Jämtland, nedan förklarat med Persons egna ord:
– Det låg en frustration under hela matchen egentligen, för domarna tillät mycket en period, sen var det mycket fouls, så det gick mycket upp och ner där. Sen i slutet blåser domaren för uppkast och då attackerar (Jordan) Semple extra mycket på Simas som ligger där, trycker ner honom, drar, sliter. Han gör det verkligen inte för att ta bollen utan för att skada. Och jag försöker skydda min lagkamrat, så jag gick ner och knuffade bort honom och sa: ”Vad fan håller du på med?” och så började han snacka lite skit tillbaka och det var egentligen det, det var mer att det låg en frustration i luften. Det är klart att det inte är rätt, men samtidigt, om nån gör nåt tufft mot min lagkamrat kommer jag att steppa in.

I och med den händelsen är Södertäljes rotation kortare än vad den skulle behöva vara (och med två viktiga guards mindre) vilket naturligtvis är olyckligt, nu när förutsättningarna äntligen har börjat bli bättre. Att det är Luleå som står för motståndet i den kommande matchen gör inte heller saken enklare, men utmaningen desto roligare för Södertälje Kings.
– Det är alltid motiverande att möta Luleå, vi vet ju rivaliteten mellan Luleå och Södertälje sen tidigare. Vi kommer att ha koll på spelarna, Bernat (Elias) gör alltid ett bra jobb med scoutingen, sen avgörs det i vem som spelar hårdast och vinner returtagningen, säger Ludde Degernäs.

Innan uppkastet mellan Södertälje och Luleå (matchstart 19.04) kommer en 24 sekunder lång hyllning/applåder att tillägnas Kobe Bryant eftersom 24 var hans tröjnummer.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje kommer till spel utan skadade Alexander Larsson och Dino Pita. Dessutom är både Sheriff Drammeh och Jonathan Person avstängda.

Luleå kommer till spel utan Daniel Eliasson och Brice Massamba som båda saknas på grund av sjukdom. Notera att Kavin Gilder-Tilbury lämnade laget under helgen.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget