Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: BC Luleå-Umeå BSKT

Ett formstarkt BC Luleå tar under fredagskvällen emot ett hårt skadedrabbat Umeå BSKT. Matchen sänds i vanlig ordning på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 BC LULEÅ 🆚 UMEÅ BSKT 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Fredag 7 februari, kl 19:04
🌍 Luleå Energi Arena, Luleå
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

BC Luleå har spelat sex raka bortamatcher. Facit? Fem segrar – och ett Svenska Cupen-guld. Men under fredagen spelar Luleå-laget sin enda hemmamatch under februari månad och då kommer Umeå BSKT på besök.
– Det ska bli kul att spela mot Umeå igen. Vi har haft tre tuffa matcher på sistone så det gäller att återhämta kropparna bra, säger Axel Nordström.

BC Luleå kommer senast från säsongens första seger mot Köping Stars efter en fysisk tillställning i Karlbergshallen. Innan dess tog man ett historiskt Svenska Cupen-guld som, för Axel Nordström, blev extra speciellt.
– Första titeln för mig. Det betyder mycket och ett delmål till varför jag kom hit. Att vinna både cupen och sedan SM-guldet i vår. Så det var väldigt kul, säger Nordström.

BC Luleå har alltså, cupen inräknat, fem raka segrar när man ställs mot Umeå. Och det är framför allt kollektivet som har klickat under dessa matcher, menar Axel Nordström.
– Jag tycker att vi har fått till en bra aggressivitet rakt igenom. Vi hade en dipp tidigare då det bara var fokus på Brandon (Rozzell). Nu tycker jag att vi alla är på tårna och försöker dra lasset. Det är bra laginsatser som gjort att vi spelar mycket bättre nu, säger han.

Vad måste göras bra mot Umeå?
– Egentligen samma sak. Vi måste komma förberedda. Umeå är ett bra lag som har slagit topplag och spelat bra mot många. Det gäller för oss att komma fokuserade nu och vara på tårna.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Umeå saknar Georgio Milligan som utgick skadad mot Jämtland. Dessutom kommer varken Rashard Odomes eller Adam Presutti till spel.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget