Fotograf: Örjan Lännbrink / Köping Stars

Inför: Norrköping Dolphins-Köping Stars

Stärkta från förlängningssegern i tisdags tar Norrköping Dolphins i kväll emot Köping Stars hemma i Stadium Arena. Matchen sänds på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 KÖPING STARS 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Fredag 7 februari, kl 19:04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Ingen rast, ingen ro, bara kämpa, bara gno för Norrköping Dolphins som kommer från en viktig lag- och arbetsseger borta mot Södertälje Kings i tisdags.

I kväll fredag väntar tredje mötet med säsongens överraskningslag Köping Stars, som senast fick spö hemma av BC Luleå med 76-65 efter att det varit helt jämnt efter tre perioder. I de två inbördes mötena under denna säsong mellan Norrköping och Köping har Köping vunnit båda med fem poäng och nu är Norrköping Dolphins ute efter revansch hemma i trygga Stadium Arena.

Norrköpings tränare Mikko Riipinen har samtliga spelare hela, friska och taggade även om kapten Tim Schüberg fick en ”repa i lacken” i tisdags. I förra mötet lagen emellan, den sista under förra årtiondet, strömmade den trogna Norrköpingspubliken till och uppgick till 3 022 personer och i den bästa av världar hoppas Norrköping på stor anslutning även till denna match.

Köping Stars har spelat ihop 36 poäng och ligger på tredje plats i tabellen men har nu förlorat fyra raka matcher och är garanterat sugna på att komma upp på vinnarspåret igen.

Mikko Riipinen. Hur känns det just nu beträffande er utveckling inom laget som enhet såväl som på det individuella planet?
– Utvecklingen går framåt. Vi lägger mycket tid på att utvecklas men också på att försöka utvärdera utvecklingen. Som grupp jobbar vi mycket på samspelet, att lära känna varandra som spelare. Flera spelare har tagit stora steg individuellt och vissa har även hunnit visa detta på matcher. Det går upp och ner med utvecklingen vilket är försåtligt då många spelare är unga.

Hur redo är ni inför dagens match mot Köping Stars efter ”boost-trippen” mot Södertälje?
– Vi är redo. Helt klart. Vi är taggade för en tuff match och att få spela hemma på en fredag. Vi hoppas på ett starkt hemmastöd.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Köping saknar fortsatt Michael Axelsson Kaltak.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget