Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Jämtland Basket-Wetterbygden Stars

Två lag med en formkurva som pekar uppåt möts under lördagskvällen när Jämtland Basket får besök av Wetterbygden Stars. Matchen sänds i vanlig ordning på SBLPlay.se – uppkast klockan 20:04!

🏀 JÄMTLAND BASKET 🆚 WETTERBYGDEN STARS 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Lördag 8 februari, kl 20:04
🌍 Östersunds Sporthall, Östersund
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

För endast andra gången denna säsong har Jämtland chansen att går för tre raka segrar i SBL. Med tanke på de tre senaste årens prestationer med klubben känns det minst sagt magert. Det var dessutom nära öga att Umeå satte stopp för det redan vid en seger.

Umeå-matchen var verkligen ett enigma för mig. När man kommer in så pass tafatt som vi gjorde samt låter motståndet dominera en så pass så är det väldigt svårt att vända en sådan trend. Men efter 20 minuter hände precis det. Intensiteten, viljan och fokuset infann sig åtminstone i försvaret och vi lyckades vända ett tio poängsunderläge till ett överläge med tio poäng på dryga tio minuter.

Wetterbygden kommer till Östersund med fyra raka segrar i bagaget och det har man haft flera gånger denna säsong. Sex raka vinster följt av fyra raka förluster. Sen fyra raka segrar följt av fem raka förluster. Nu har man fyra raka segrar igen. Snacka om att det är allt eller inget för detta laget vi möter. I vårt sista möte med Wetterbygden tappade vi en 15 poängsledning i den fjärde perioden och matchen gick till förlängning. Vi lyckades ro hem segern i land den gången, men om Tyler Sabin tillåts gå loss för 35 poäng och Adam Rönnqvist för 33 poäng igen kan det minst sagt bli svårt. Vi hade å andra sidan fem spelare på cirka 20 poäng i samma match, så båda lagen har en del att förbättra i det avseendet.

Jämtland har ännu en gång fått in några viktiga dagars träning och varje vecka med bara en mach är guld värd för oss. Nu blir det tre matcher på en vecka, men sen kommer ännu en gång en period på två veckor med 8-10 riktigt bra träningspass kombinerat med styrka, teori och skott under EM-kvalsuppehållet. Vår förhoppning som lag är att just mars månad skall visa vårt riktiga värde nu när vi i stort sett fått tillbaka alla spelare ifrån skador och kan börja träna ihop oss ordentligt. Apropå skador så är Marshall Nelson tveksam till spel i kväll, men beslut tas vid uppkast.

Jämtland har en viktig period framför sig de kommande veckorna. Det räcker inte att vinna några matcher på det sätt vi gjort den senaste tiden, utan man måste som lag skicka rätt signaler och inge ”respekt” hos motståndarna om man skall få någon fördel med sig när man går in i slutspelet. I nuläget tror jag inte vi väcker den respekten hos så många, så det kommer krävas en hel del arbete med att flytta fram positionerna innan slutspelet drar igång för Jämtland. Personligen, precis som i höstas, tror jag dock att detta Jämtlands laget har vad som krävs för att gå långt, men det gäller att bevisa det också. Vi får se om vi kan börja med del-bevisningen idag?

Text: Torbjörn Gehrke, tränare i Jämtland Basket

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland har Marshall Nelson tveksam till spel, i övrigt kommer man till spel med samma lag som slog Umeå i måndags.

Wetterbygden ser ut att kunna ställa upp med i snudd på ordinarie lag.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Wetterbygdens hemsida inför matchen

Dela inlägget