Fotograf: Simon Hastegård / Bildbyrån

Inför: Norrköping Dolphins-Umeå BSKT

Umeå BSKT:s jakt på att närma sig slutspelslagen fortsätter. Under tisdagen väntar bortamatch mot ett av lagen man slåss mot – Norrköping Dolphins. Matchen sänds på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 UMEÅ BSKT 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Tisdag 11 februari, kl 19:04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Norrköping Dolphins vann de två första mötena medan Umeå BSKT vann hemma i det nya decenniets första match vilket var den senaste matchen man vunnit och har därmed åtta raka förluster. Umeå ligger på nionde plats i ligatabellen med tolv inspelade poäng och Norrköping ligger på sjunde plats med 20 poäng med nio matcher kvar att spela innan kvartsfinalspelet sätter igång.

Hemmalagets tränare Mikko Riipinen börjar få fason på sitt lag och första steget var ju vinsten mot Södertälje Kings som blev en riktig arbetsseger trots att spelet inte fungerade tillfredsställande, och sedan kom matchen mot Köping då laget i första halvlek visade publiken vad man kan och bjöd på en hel del effektivitet samtidigt som man visade upp smarta spel såväl som dunkshow.

Till matchen mot Umeå i kväll kommer även stöttepelaren och ”lagpappan” Anton Saks tillbaka vilket kommer att förbättra i rotationerna och säkerheten under båda korgarna. I Umeå kretsar mycket kring pointguarden Georgio Milligan men det finns många hot och då inte minst powerforwarden Rodney Williams som senast gjorde 29 poäng mot Norrköping.

Mikko Riipinen, tränare i Norrköping. Hur ska ni undvika att hamna i samma ”vakuum”, som senast i andra halvlek mot Köping, efter att ni presterat en så pass effektiv och underhållande första halvlek?
– Vi har pratat mycket om starten i andra halvlek och vi gjorde en jättebra sådan mot Köping. Efter det så tycker jag vi spelar bra försvar, men kastar bort för många bollar som dom gör poäng på. Vi måste fortsätta spela ett intesivt försvarsspel och försöka vända snabbt till anfall men vi behöver ta hand om bollen bättre.

Vad hände med den defensiva returtagningen senast och vad har ni gjort för att fixa till den detaljen?
– Det som hände var inte mer komplicerat än att vi var tvåa på bollen. Vi var där och blockerade ut okej men fick inte tag på bollen tyvärr. Vi måste vara alerta och hungriga. Vi kollade på situationerna på videon och vi har bra position när skottet går så det är ingen taktisk detalj, utan att vi behöver ha stort självförtroende när vi går på returerna för vi är duktiga på det.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping får tillbaka Anton Saks som haft problem med en hälsena senaste tiden.

Umeå har en del skadeproblem i laget, bland annat saknas fortsatt Georgio Milligan och Rashard Odomes. Adam Presutti kan eventuellt spela.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget