Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Wetterbygden Stars-Norrköping Dolphins

Norrköping Dolphins åker under fredagen till Huskvarna för att ta sig an Wetterbygden Stars för fjärde och sista gången under säsongens grundserie. Matchen sänds på SBL Play – uppkast klockan 19:04!

🏀 WETTERBYGDEN STARS 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Fredag 14 februari, kl 19:04
🌍 Huskvarna Sporthall, Jönköping
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se! (Okommenterad)

I de tre tidigare mötena har Norrköping Dolphins vunnit två bekväma segrar hemma i Stadium Arena medan första mötet i början av oktober vanns av Wetterbygden Stars hemma i svårspelade Huskvarna Sporthall. Man måste komma ihåg att, i senaste mötet i början av januari, saknade Wetterbygden både storskytten Adam Rönnqvist och forwarden Moussa Kone vilket givetvis bidrog till att Norrköping kunde vinna stort.

Till fredagens match har Norrköpings tränare Mikko Riipinen haft lite bekymmer med småskavanker och sjukdomar i laget, men han hoppas på att de flesta ska kunna vara tillgängliga för spel. Den viktiga segern mot Umeå BSKT senast satt givetvis som en smäck och gav trygghet inför de åtta sista matcherna innan slutspelet.

Wetterbygden Stars, med sina 30 inspelade poäng mot Norrköping Dolphins 22, är det lag som gjort flest poäng i SBL och där har framförallt septetten Tyler Sabin, Adam Rönnqvist, Daniel Mortensen, Calvin Hermanson, Calle Engström, Moussa Kone och Jonathan Peleg stått för merparten. Moussa Kone kom tillbaka efter skada senast i förlustmatchen mot BC Luleå medan Calvin Hermanson fick bege sig till sjukhus varför hans medverkan är ytterst oviss.

Mikko Riipinen. Vad säger videoanalysen, efter matchen mot Umeå, att ni behöver ni steppa upp för att det ska bli vinst imorgon kväll?
– Vi behöver fortsätta att spela intensivt lagförsvar men vi behöver ta hand om bollen bättre samt tillåta färre offensiva returer för våra motståndare. Vi har kollat detta på video, pratat om det och tränat på det så att det ska bli bättre.

Vad är viktigt att göra bra mot just Wetterbygden Stars?
– Många saker är viktigt mot Wetterbygden men dom har många spelare som kan skapa för sig själva så vi behöver ha extra koll på flera av deras spelare. Dom har många spelare som kan göra mycket poäng. Dom spelar också ett aggressivt försvar som vi måste vara förberedda på.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

LÄGET I LAGEN:❓
Wetterbygden fick som sagt tillbaka Moussa Kone senast mot Luleå (spelade nio minuter). Däremot utgick Calvin Hermanson skadad.

Norrköping kan förhoppningsvis ställa upp med bästa möjliga lag.

LÄS MER: 📒
Wetterbygdens hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget