Fotograf: FIBA Europe

Borås kontrakterar bulgarisk forward

När det stod klart att Fredrik Andersson drabbats av en korsbandsskada började Borås Basket se sig om efter ersättare. Efter intensivt sökande föll valet till slut på bulgariske forwarden Aleks Simeonov.

Det är inte helt lätt att hitta tillgängliga basketspelare mitt under brinnande säsong och med en deadline som tickar allt närmare. Ska det dessutom vara en spelare som klarar av att ersätta Fredrik ”The Fredder” Anderssons kvaliteter så blir det ännu svårare. Men nu har klubbledningen i Borås Basket hittat en spelare man tror på och fattat beslutet.

Det blir Aleks Simeonov – en 26-årig bulgarisk forward på två meter – som adderas till truppen.
– Vi ville ha in en spelare med mycket erfarenhet. Aleks Simeonov har spelat på bra nivå i Spanien, Lettland och Bulgarien samt i FIBA Europe Cup och för Bulgariens landslag. Vi ville dessutom att spelaren skulle vara allround och ha bra fysisk. Det verkar Aleks ha. Slutligen var det viktigt att Aleks själv verkligen ville komma till Borås Basket, säger Borås tränare Henrik Svensson.

Aleks Simeonov har under säsongen 2019/2020 spelat för bulgariska toppklubben Balkan, som bland annat var en av Södertälje Kings motståndare i FIBA Europe Cup. Simeonov snittade tio poäng och fyra returer på 20 minuters speltid per match i Europe Cup.

Simeonov anländer till Borås på tisdag och gör sin första träning på onsdag, då laget återupptar träningen efter ett break på fyra dagar. Transferfönstret i SBL herr stänger den 29 februari.

Highlights från Aleks Simeonovs deltagande i Europe Cup 2019/2020:

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget