Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

Jämtland rustar för slutspel – plockar in guard

Jämtland Baskets skadeelände fortsätter. Under måndagen offentliggjorde klubben att man tar in en ny spelare som ersättare för Marshall Nelson.

I fredags meddelade Jämtland att Marshall Nelson spelat färdigt i Östersundsklubben. 26-åringens fotskada var så pass allvarlig att han missar resten av säsongen, och han har nu rest hem till Australien. Dessutom är det fortfarande oklart när Gustav Hansson kan vara tillbaka i spel. Det sammantaget har gjort att Jämtland känt sig tvungna att plocka in en ny spelare innan övergångsfönstret stänger på lördag (29 februari).

Valet föll på Modestas Kumpys, en 28-årig guard från Litauen som senaste säsongen spelade i Rumänien där han i Dinamo Bukarest snittade 10,5 poäng och nästan fem returer per match. Säsongen innan dess, 2017/2018 spelade han bland annat i polska Koszalin.
– Modestas roll i Jämtland Basket skall förstås inte vara att ”rädda oss”. Vi har redan näsan ovanför vattenytan men behöver bara lite lugn och ro utan att oroa oss över att bli för kort i roteringen igen. Mody’s roll blir således att ge oss djup, spets samt erfarenhet för att kunna gå långt i slutspelet vilket varit det utsatta målet ifrån dag ETT denna säsongen. Modestas är en extremt atletisk combo-guard som påminner mycket om vår egen Jaan Puidet, med kanske ännu lite mer ”skutt” i benen än Jaan. En mycket duktig försvarare och ännu bättre returtagare, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke om nyförvärvet.

Förhoppningen i Jämtland är att Modestas Kumpys ska finnas med på planen när SBL återstartar efter landslagsuppehållet på fredag. Jämtland tar då emot BC Luleå hemma i Östersund.

Dela inlägget