Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins-Nässjö Basket

Norrköping Dolphins och Nässjö Basket möts i kväll i Stadium Arena vilket innebär fjärde mötet lagen emellan den här säsongen. Matchen ser du som vanligt på SBL Play – uppkast klockan 19:04!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 NÄSSJÖ BASKET 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Fredag 28 februari, kl 19:04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Norrköping Dolphins har vunnit två av de tidigare mötena medan det senaste, i början av januari, vanns av Nässjö sedan Norrköping inte alls kommit upp i nivå under den andra halvleken.

Poängmässigt har Norrköping 22 poäng, två fler än Nässjö och båda lagen jagar nu Jämtland Basket på sjätte plats med sina 26 poäng. SBL har ju haft spelledigt i 14 dagar beroende på landslagsspel och nu återstår sju matcher på 21 dagar av säsongens grundserie.

Norrköping kommer närmast från en förlust mot Wetterbygden Stars där man delvis gav bort segern medan BC Luleå gjorde processen kort mot Nässjö då man, i princip, hade avgjort redan i första halvleken. Hemmalagets tränare Mikko Riipinen har haft lite bekymmer med sjuka spelare i flera omgångar, men man har trots detta kunnat rehaba, träna effektivt och på ett bra sätt förbereda sig för matchen i kväll.

Nässjö-tränaren Jocce ”JW” Källman har, sen lagen möttes förra gången, fått in en bra förstärkning i landslagsmeriterade Södertälje-sonen Valter Lindström som bytt klubb och kommit tillbaka efter en långtidsskada. Norrköpingssonen Felix Terins har inte spelat på en månad på grund av en stukad fot men lär vara på väg att bli spelklar och kanske kan komma att spela ”hemma” i Stadium Arena under fredagen.

Mikko Riipinen. Vad är det mest positiva, såväl negativa, med ett så här långt speluppehåll?
– Nackdelen är att det finns risk att man varvar ner för mycket och tappar matchrytmen. Det positiva är att man har möjlighet att göra lite större förändringar i spelet och man kan jobba med att lägga in nya saker i både anfall och försvar. Sedan är det alltid bra läge att utvärdera och se vad som behövs för stunden när det kommer till vila, styrketräning, individuell träning eller lagspel. Spelarna blir väldigt sugna på att spela match igen vilket också är väldigt positivt såklart.

Vad har ni gjort för att få spelarna i ”game mode” igen?
– Vi har planerat på så vis att träningen ska leda upp till matchen. Vi tränade tyngre och längre pass förra veckan, sedan hade vi lite ledigt för att denna vecka leda upp till match med kortare och mer intensiva pass. Vi har även haft vissa dagar då vi försökt hålla det matchlikt där vi spelat match på träning, med både tidtagning och domare.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping väntas ställa upp med bästa möjliga lag.

Nässjö saknade i senaste matchen Felix Terins, men han väntas vara tillbaka idag.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget