Fotograf: Örjan Lännbrink ( Köping Stars

Inför: Köping Stars-Djurgården Basket

Efter ett två veckor långt landslagsuppehåll kliver Köping Stars och Djurgården Basket under lördagen in i ligaspelet igen. Matchen från Karlbergshallen ser du på SBL Play – uppkast klockan 16:04!

🏀 KÖPING STARS 🆚 DJURGÅRDEN BASKET 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Lördag 29 februari, kl 16:04
🌍 Karlbergshallen, Köping
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Speluppehållet är över, och lördag eftermiddag får vi se om Köping Stars i ligamötet med Djurgården Basket konserverat formen från segermatchen mot Södertälje för två veckor sedan..
– Vi tog några dagars vila och följde upp med fystester och att se EM-kvalet mot Turkiet i Globen. Nu har vi tränat en vecka, säger Köpings tränare ”Jotti” Nikolaidis.

Köping har välkomnat Michael Axelsson Kaltak tillbaka på planen efter den svåra handskadan för tio veckor sedan. Michael väntas nu göra comeback.
– Skönt att han är tillbaka, vi har saknat honom, säger ”Jotti” som förklarar att Köping Stars med Micke i laget kan spela på fler och olika sätt. Spela hårdare och rotera på fler spelare.

Sju matcher under den kommande månaden avslutar grundserien i SBL. Köping har slutspelsplatsen klar och vill gärna hålla fast vid minst den nuvarande tredjeplatsen.

Gästande Djurgården har en mer bekymmersam situation som sistalag i tabellen. Två segermatcher skiljer upp till Umeå och kvalplatsen och chans till fortsatt SBL-status. Djurgården har allt att vinna i matchen mot Köping Stars.
– Djurgården är farliga, och har spelat jämnt med många lag. Nu har de också fått in en injektion i Craig Victor, säger ”Jotti” Nikolaidis.

Köping Stars vill gärna förlänga säsongens segersvit mot Djurgården.

Tidigare möten under säsongen:
Djurgården – Köpings 81–97 (Svenska Cupen)
Köping – Djurgården 92–78
Djurgården – Köping 64–74
Djurgården – Köping 86–87

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

LÄGET I LAGEN:❓
Köping väntas kunna mönstra ordinarie lag trots att några spelare dragits med förkylningar. Notera att Michael Axelsson Kaltak är tillbaka efter skada.

Craig Victor II debuterade för Djurgården senast mot Jämtland. Oklar status på Brandon Barton och Jeremiah Ingram.

LÄS MER: 📒
Köpings hemsida inför matchen
Djurgårdens hemsida inför matchen

Dela inlägget